Yılın ilk MGK toplantısı başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yılın ilk MGK toplantısı başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı başladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 1 saat gecikmeli olarak saat 15.00’da başlayan MGK toplantısında artan terör olayları ve Suriye’deki gelişmeler ana gündem maddesi olarak ele alınacak. 12 yıl aradan sonra Ocak ayında ilk kez gerçekleştirilen toplantıda, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden terör operasyonları detaylı olarak masaya yatırılacak. Şırnak’ın Cizre, Silopi, Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde aralıksız yürütülen terör operasyonlarında gelinen nokta ele alınacak. Toplantıda ayrıca Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen Terörle Mücadele Master Planı’nın da el alınması öngörülüyor.

Suriye’de yaşanan son gelişmelerin masaya yatırılması beklenen toplantıda, Türkmenlere yönelik Rusya’nın hava saldırıları, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin Fırat’ın batısına geçme girişimleri ve bunlara karşı alınacak tedbirler ele alınacak.

Toplantıda, paralel devlet yapılanmasıyla mücadelede kararlılığının bir kez daha vurgulanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...