Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit teğmenin kanı yerde kalmadı

Düzenleyen:
Şehit teğmenin kanı yerde kalmadı

GÜNDEM Haberleri

Van’da lüks villada öldürülen 12 PKK’lı teröristin, Teğmen Emre As’ın şehit edildiği geçen yılki saldırıyı düzenlediği belirlendi. Yine geçen yıl kaçırılan 20 gümrükçüden birinin silahı da, bir süre önce intihar eden PKK’lıda çıktı

Van’da ses getirecek büyük bir eyleme hazırlanmak için kiraladıkları lüks villada polisle girdikleri çatışmada öldürülen 12 PKK’lıdan oluşan Başkale Gücü grubunun, aralarında teğmen Emre As’ın şehit edilmesinin de yer aldığı beş ayrı eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Geçen hafta intihar eden PKK’lı Nadi Tezgel’in üzerinde ise geçen Ağustos’ta kaçırılan gümrükçülerden birisine ait tabanca bulundu. 
 
Doğu ve Güneydoğu’da PKK’lı teröristlere karşı operasyonlar devam ederken, Van’da arka arkaya yaşanan iki olayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Van’a kent merkezinde eylemler yapmak amacıyla gelen ancak kaldıkları villaya yönelik polis operasyonunda öldürülen 12 PKK’lıdan oluşan Başkale Gücü grubunun beş ayrı eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. 
 
Karakola da saldırdılar
Güvenlik kanyaklarından alınan bilgiye göre, 2014’ün Ağustos ayında Van’ın İran sınırındaki Saray İlçesi’nde terörist grup olduğu yönünde alınan bir görüntü üzerine bölgeye giden askeri time PKK’lılar pusu kurup uzun namlulu silahlarla ateş açmıştı. Bu olayda Teğmen Emre As şehit olmuştu. 
 
As’ın şehit edilmesi eylemini gerçekleştiren grubun, ayrıca geçen Ağustos’ta Van’ın Başkale İlçesi sınırlarındaki Bebleşin Jandarma Karakolu’na uzun namlulu silah, roketatar ve patlayıcı yüklü otomobille saldırı düzenlediği anlaşıldı. 
 
Viila baskınında öldürülen PKK’lı grubunun ayrıca Saray-Kapıköy arasında 1 askeri ve 1 polis aracına yönelik bombalı saldırının yanı sıra Van-Başkale-Hakkari yolu ile Gürpınar’da yola bombalı düzenek yerleştirilmesi eylemlerini ve geçen Ağustos’ta Van ve Hakkari’de görev yapan 20 gümrükçünün kaçırılması eylemlerini gerçekleştirdikleri anlaşıldı. 
 
Gümrükçünün tabancası
Bu arada, geçen hafta polis operasyonu sırasında kaldığı eden yaklanmamak amacıyla intihar eden PKK’lının kimliği Nadi Tezgel olarak tespit edildi. Van’ın Özalp ilçesinden olan ve örgüt içinde Serkan-Mahir-Özalp kod isimlerini kullanan Tezgel’in 2012’de Van kırsalından örgüte katıldığı ve sokak eylemlerinden sorumlu olduğu anlaşıldı. Terörist Tezgel’in üzerinde bulunan tabancanın geçen Ağustos’ta PKK’nın kaçırdığı gümrükçülerden birisine ait olduğu saptandı.

MİLLİYET

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...