Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'un nüfusu 15 milyona yaklaştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'un nüfusu 15 milyona yaklaştı

GÜNDEM Haberleri  / AA

TÜİK'in adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre, Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'un nüfusu, bir önceki yıla göre yüzde 2 artarak, 14 milyon 657 bin 434 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, İstanbul'un nüfusu 14 milyon 657 bin 434 oldu. TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp'in yaptığı yazılı açıklamada, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre, İstanbul'un nüfusunun 31 Aralık 2015 itibarıyla bir önceki yıla oranla yüzde 2 artış gösterdiği belirtildi. Açıklamada, Türkiye nüfusunun yüzde 18,6'sının ikamet ettiği İstanbul'un 14 milyon 657 bin 434 kişi ile en çok nüfusa sahip il olduğuna işaret edildi. Nüfus yoğunluğunu belirten "1 kilometrekareye düşen kişi sayısı"nın Türkiye genelinde 2014 yılına göre 1 kişi artarak 102 olduğuna dikkat çekilen açıklamada, İstanbul'un kilometrekareye düşen 2 bin 821 kişi ile nüfus yoğunluğunun en yüksek gerçekleştiği il olduğu bilgisi verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...