Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKP-C yine savcı vuracaktı

Düzenleyen:
DHKP-C yine  savcı vuracaktı

GÜNDEM Haberleri

Teröristler, korkunç eylemlerini gerçekleştiremeden yakalandı. İddianameye göre hücre evinde avukat cübbesi ve kimlik kartı bulundu

EBRU KARATOSUN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul’da Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edildiği benzer bir suikastı Ankara’da gerçekleştirmeyi planlayan kişileri tespit ederek, terör örgütü DHKP-C’li 6 kişi hakkında iddianame düzenledi. Ankara Garı saldırısından 3 gün önce DHKP-C’lilere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Orhan N., Utku A, Osman Ö., Selahattin K. cezaevine gönderilirken, serbest bırakılan Ceren O. ile Tuncel A. hakkında mahkemeye gönderilen iddianamede, zanlılara “silahlı terör örgütüne üye olmak, Silah Kanununa Muhalefet, resmi belgede sahtecilik” suçları yöneltildi. Mamak’taki hücre evinde gözaltına alınan şüphelilerin adresinde ele geçirilen dokümanlar sayesinde bütün planları deşifre edildi. İddianamede, Ankara Adliyesi’ndeki bir savcıyı hedef alan zanlıların eylem öncesi ve sonrasına dair yaptıkları hazırlıklar ve kamufle olmak için kullandıkları yöntemin İstanbul suikastıyla benzerlik taşıdığı belirtildi. Hücre evinde tabanca, mermi, gaz spreyi ile internette bomba yapımında kullanılan malzemelerin yanı sıra eylem öncesi ve sonrası hızlı koşma tekniklerini araştırdıkları belirlendi. Utku A.’nın bir avukat adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkardığı ifade edildi. Zanlının eylem yapabileceği polis noktaları ve adliye binasına yönelik keşif çalışması yaptığı vurgulandı. Hücre evinde hiç kullanılmamış takım elbise, açık renk gömlek, siyah kravat, avukat ve imam cübbeleri de bulundu. 
GAZİ ELEBAŞI YAKALANDI
Bu arada polis ekipleri İstanbul Nurtepe’de DHKP-C’nin hücre evini bastı. Evde, 2 pompalı tüfek, 2 tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi. Uzman ekiplerce çözülen şifreler sonucu örgütün Gazi Mahallesi sorumlularından B.Ö.’nün sahte kimlikle bir işyerinde çalıştığı belirlendi. B.Ö. gözaltına alındı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...