Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Allah’ım! Ne büyük acı...

Düzenleyen:
Allah’ım! Ne büyük acı...

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen 3 asker ile 2 polisin naaşları, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen, Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş ile polis memuru Mehmet Bora Tayfur için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Törende şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Fenalaşan şehit ailelerine, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, “Çocuklarınızın intikamını aldık, üzülmeyin, namertleri sevindirmeyin” diyerek teskin etti. Vatani görevini yaptığı birliğinden özel izinle törene katılan şehit Piyade Uzman Çavuş Ateş’in kardeşi Emre Ateş de gözyaşları içinde ağabeyinin çok genç olduğunu ve evleneceğini belirterek, birbirlerine doyamadıklarını söyledi. Şehit Astsubay Erdoğan’ın 5 yaşındaki kızı Eylül Ada da her şeyden habersiz, elindeki oyuncak bebekle oynadı ve babasının fotoğrafını annesine gösterdi. Şehit Yüzbaşı Çiğa’nın tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen babası, “Oğlum, genç yaşta beni bırakıp gittin” diyerek feryat etti. Çiğa’nın naaşı memleketi Mersin’e, Bilgen’in cenazesi Balıkesir’in Susurluk ilçesine, Erdoğan’ın naaşı Sivas’ın Divriği ilçesine, Ateş’in cenazesi Tokat’ın Pazar ilçesine ve Tayfur’un naaşı Ankara’ya gönderildi. Şehitler bugün memleketlerinde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...