Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuklarınızı okutun ki aldanmasınlar

Düzenleyen:
Çocuklarınızı okutun ki aldanmasınlar

GÜNDEM Haberleri

“PKK dağa çıkarmak için adam arıyor. Ama okumuş bir kişi kandırılmaz, aldanmaz. Bana da ‘boşuna okuyorsun’ dediler, Vanlıyım ama şimdi Kaymakamım!”

Gökhan KAYA ANKARA

Geçtiğimiz aralık ayında Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce evine düzenlenen roketatarlı saldırıdan yara almadan kurtulan Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz’un, PKK’nın kadrolarına katmak için uğraştığı binlerce öğrencinin ailesine anlamlı bir mektup yazdığı ortaya çıktı. 
Öğrencilere karnelerinin yanında verilen ve velilerine ulaştırılması istenen mektupta Kaymakam Yonsuz ailelere hitaben ‘Okumuş bir kişi kandırılmaz, aldanmaz ve aldatılmaz, yanlış yollara sürüklenmez. İyiyi ve kötüyü, yanlışı ve doğruyu daha çabuk fark eder. Yolunu ve istikametini kendisi daha iyi bulur. Belli amaçları ve hedefleri, idealleri olup herkese faydası dokunan bir insan olur” diyerek çocukların okuması için ailelerin ellerinden geleni yapmasını istemiş. Kaymakam Yonsuz, mektubuna şu ifadeleri kullanmış: 
“Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en iyi miras, onların okul okuyup; nitelikli lise ve üniversiteleri kazanıp iyi bir meslek sahibi olarak yetişmeleri ve kendi istikballerini garanti altına almalarını, hem okuyarak daha donanımlı iyi yetişmiş ve dürüst bir insan olarak, kendisine, ailesine, akrabalarına, devlete ve millete faydalı birer birey olarak yetiştirilmesini sağlamak olmalıdır. Çevrenizde maddi durumu yetersiz olan aile ve öğrencileri destekleyelim. Bu bir lütuf değil, bizlerin asli vazifesidir. Sizleri olmasanız bizler de buraya kaymakam olarak atanmayız. Hem devletin bütçesi, hem de memurların-bürokratların aldıkları maaşlar sizlerin yemeniz-içmeniz-giymeniz, yani harcamalarınızdan alınan vergilerden oluşmaktadır. O yüzden bizler sizlere hizmet etmek ve hizmet getirmekle mükellefiz.”
Bazı ailelerin olumsuz örneklerle öğrencilerin şevkini, çalışma azmini kırabildiğini ifade eden Yonsuz, mektupta kendinden de örnekler vererek ve Vanlı olduğunun altını çizerek “Çok yakın bir akrabam; “Boşuna okuyorsun, devlet size hak vermez” derdi. Ben de okudum, nasip oldu kaymakamım şimdi” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...