Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de motosiklet kullanımı yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen'de motosiklet kullanımı yasaklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yemen'in Hadramevt kentinde güvenlik güçlerine yönelik saldırıların önüne geçmek için motosiklet kullanımı 1 ay boyunca yasaklandı.

Yemen'in Hadramevt kentinde güvenlik güçlerine yönelik saldırıların önüne geçmek için motosiklet kullanımının 1 ay boyunca yasaklandığı bildirildi.

Hadramevt Valisi Ahmed bin Berik yaptığı açıklamada, kent genelinde motosiklet kullanımının yasaklandığını ve bu akşam itibarıyla yürürlüğe girecek kararın, bir ay boyunca uygulanacağını belirtti.

Güvenlik güçlerine yönelik saldırıların giderek artması üzerine söz konusu kararın alındığını ifade eden Berik ayrıca, yasağı ihlal edenlere ateş açılması yönünde güvenlik güçlerine talimat verildiğini kaydetti.

Kentte son 6 yıldır çoğu El-Kaide militanları tarafından düzenlenen suikastların motosiklet kullanılarak gerçekleştirilmesi nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtiliyor. Ancak Hadramevt'in merkezindeki El-Mukella ile sahil semtlerinin El-Kaide'nin kontrolünde olmasının yasağın uygulanmasının önünde engel teşkil edeceği belirtiliyor. Kent sakinlerinin büyük çoğunluğunun ulaşım için motosiklet kullanımını tercih ediyor olması da kararın uygulamaya konulma şartlarını zorlaştırıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...