Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medyada örgüt propagandası yapanlara hapis istemi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sosyal medyada örgüt propagandası yapanlara hapis istemi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Antalya'nın Kemer ilçesinde, sahildeki taşlarla "PKK" yazarak önünde zafer işareti yaptıkları fotoğrafı sosyal medyada paylaşan 2 kişiye, 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde sahile taşlarla "PKK" yazarak önünde zafer işareti yaptıkları fotoğrafı sosyal medyada paylaşan 2 kişiye, 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihi 30 Temmuz 2015'te 18 yaşından küçük olan M.Y. ve Y.C.K'nın, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü silah zoruyla bozmayı hedefleyen PKK/KCK terör örgütü lehine propaganda yaptığı belirtildi. Soruşturma kapsamında, Y.C.K'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından bir fotoğraf yayınladığının tespit edildiği bildirilen iddianamede, söz konusu görüntüde, M.Y. ve Y.C.K'nın sahildeki taşlarla "PKK" yazıp zafer işareti yaptıkları kaydedildi.

İddianamede, iki şüphelinin internet kayıtlarında, PKK terör örgütüne ait başkalarının internet sayfalarındaki silahlı örgüt mensuplarının görüntülerini ve ilgili gönderileri de aldıklarının anlaşıldığı bilgisine yer verilerek, terör örgütü PKK'nın propagandasında kullanılan fotoğraf kaydı ile terör örgütüne ait internet üzerinden alınan iletilere ilişkin bilgisayar çıktılarının delil olarak dosyaya eklendiği ifade edildi.

Şüpheliler hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan birer yıldan 5'er yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...