PKK için casusluk yapan sanığa hapis istemi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK için casusluk yapan sanığa hapis istemi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar sırasında teröristlerin talimatıyla güvenlik güçlerini fotoğrafladığı iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame, 5. Ağır  Ceza Mahkemesince kabul edildi.
  İddianamede, 18 Ekim 2015'te Silvan ilçesinin Tekel, Mescit, Konak ve  Feridun mahallelerinde PKK/KCK terör örgütü ve iş birlikçilerinin barikat  kurduğu, hendek kazdığı, patlayıcı tuzaklayarak güvenlik güçlerinin mahallelere  girmelerini engelleyip, sözde "kanton bölge" ilan ettikleri belirtildi.
 
 Terör örgütü mensuplarının saldırılarını engellemek için il ve ilçe  emniyet müdürlükleri ile Silvan 4. Alay Komutanlığınca hava destekli operasyon  düzenlendiği vurgulanan iddianamede, bu nedenle Tekel, Mescit ve Konak  mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.
 
   İl Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şubesine ait helikopterden "Mescit  Mahallesi Azizoğlu Meydanı'nda terör örgütü mensuplarının konuşlandığı" yönünde  anons yapıldığına yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi:
 
"Azizoğlu Meydanı'nda pembe gömlek giyen bir kişinin teröristlerle  görüştükten sonra yaya olarak Gazi Caddesi'ne doğru geldiği şeklinde bir anons  yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, anons üzerine 19 yaşındaki Şeyhmus  Hatipoğlu'nu gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinde bulunan telefonda İlçe Emniyet  Müdürlüğü binası ile güvenlik güçlerine ait araçların uzaktan çekilmiş  fotoğrafları yer alıyordu."
 
"Fotoğrafları çekip örgüt mensuplarına verdim"
 
    İddianamede, Hatipoğlu'nun, sokağa çıkma yasağının bulunduğu,  çatışmaların olduğu mahallelere merakından gezmek amacıyla gittiğini ileri  sürdüğü aktarılarak, sanığın şu ifadelerine yer verildi:
 
 "Mahallede gezdiğim sırada yüzü açık 3 örgüt mensubu tarafından yolum  kesildi. Örgüt mensupları, 'Git, polislerin ve polis araçlarının fotoğraflarını  çek, bize getir, yoksa seni tanıyoruz, öldürürüz' diye tehdit etti. Korktuğum  için istedikleri fotoğrafları çekip örgüt mensuplarına verdim. Sokağa çıkma  yasağının bulunduğu mahallelerden ilçe merkezine doğru çıkarken İlçe Emniyet  Müdürlüğü ekiplerince yakalandım."
 
   İddianamede, sanık Şeyhmus Hatipoğlu'nun, silahlı 3 teröristin  talebini yerine getirmesi, telefonundan çıkan fotoğraflar, suçunu itiraf etmesi  ve helikopter görüntülerinin sabit olması nedeniyle "silahlı terör örgütüne üye  olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...