Güle güle şehidim !

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Güle güle şehidim !

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Mehmet Bora Tayfur, Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özel Harekat Polisi Mehmet Bora Tayfur (31) için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Törene şehidin eşi Özlem, annesi Gülizar, babası Nesim, ablası Ayşe ve yakınları başta olmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Murat Alparslan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak ile şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, bazı ülkelerin Ankara’da görev yapan büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonu’nda görevli general, subay ve astsubaylar, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii’ne gelişlerinde şehidin ailesine taziyelerini sundular. Daha sonra şehit için cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

PROF. DR. YILMAZ: "TERÖRİSTLER BU ÜLKE İNSANINA ZORLUKLAR YAŞATIYOR"

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, namaz öncesi yaptığı konuşmada, "İnsanı insan, coğrafyayı vatan ve milleti millet yapan değerler var. İnsan bu değerlerle doğar, bu değerler için yaşar ve gerektiğinde bu değerler için canını feda eder. Gerçek Müslüman, gerçek vatanperver, bu ortak değerlere saygı duyan ve bu ortak bayrağımızın altında birlik ve beraberlik duyguları içinde yaşamayı kendisine ilke edinendir. Ama eskilerin ’bagi, harami, eşkıya’ dediği, ’terörist’ dediğimiz, insanlığı unutmuş ve insanlık değerleriyle mücadele eden bir takım gruplar ve insanlar var ki, onlar bu topraklarda gerçekten bize, bu ülke insanlarına, günahsız insanlara zorluklar yaşatıyor" dedi.

Namık Kemal’in şiirine atıf yapan Yılmaz, "Şairin dediği gibi, ’Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara maderini’. Düşman ne zaman bu vatanın, bu manevi değerlerin göğsüne hançer saplamaya kalkarsa işte orada askerimiz ve polisimiz, bahtı kara anasını, vatanını, milletini kurtaracak bir can fedakarlığına soyunur ve şehitliği göze alır. Hamdolsun bu şehitlik sevdası, bu coğrafyanın bizim için vatan olmasını sağlamış ve inşallah ebediyete kadar da bu coğrafyanın vatan olmasını sağlayacak önemli bir idealdir" ifadelerini kullandı.

"ŞEHADETİ VATANPERVERLİĞİNE EN BÜYÜK ŞAHİTTİR, BAŞKA ŞAHİDE GEREK YOK"

"Yaşadığımız günler zor günler" diyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Teröristlerin, bagilerin, eşkıyaların şehre indiği ve halkımızı bizar ettiği, anaları bahtı kara hale getirdiği bir dönemden geçiyoruz. Ama buna ’dur’ demek için göğüslerini siper eden askerlerimiz ve polislerimiz inşallah kısa zamanda bunun üstesinden geleceklerdir. Şehitlik çok şerefli bir mevkidir. Bu yüzden bir ideal uğruna, vatan ve bayrak adına şehit olmak peygamberlere komşu olmak demektir. Bugün cenaze namazı için burada toplandığımız şehit kardeşimiz Mehmet Bora Tayfur, işte bu ebediyet alemine uğurladığımız ve peygambere komşu olmasını dilediğimiz bir şehit kardeşimizdir. Biz ona son görevimizi yapmak üzere buradayız. Zaten şehadeti, onun inancına, imamına, ahlakına, vatanperverliğine en büyük şahittir, başka şahide ihtiyaç yok."

Yılmaz, cenaze namazının ardından kalabalıktan helallik istendiği sırada, "Allah ülkemize, milletimize artık bu acıları yaşatmasın. Birlik ve beraberlik içinde bayrağımızla, sancağımızla, ezanlarımızla şu güzel yurdumuzda yaşamayı ehli iman ve ehli İslama nasip ve müesser eylesin" dedi.

"KAHROLSUN PKK VE ONUN İŞBİRLİKÇİLERİ"

Cenaze namazı sırasında kalabalıkta bulunan bir vatandaş, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kahrolsun PKK ve onun işbirlikçileri" diye haykırdı. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehidin naaşı, cenazeye katılanların tekbirleri eşliğinde uğurlandı. Bu sırada şehidin ayakta durmakta güçlü çeken annesi Gülizar Tayfur’u bayan Özel Harekat polisleri teskin etti. Özlem Tayfur ise, 5 ay önce evlendiği şehit eşini asker selamıyla uğurladı. Törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Polis Şehitliği’ne götürüldü.

Öte yandan Özel Harekat Polisi Mehmet Bora Tayfur’un aynı çatışmada şehit düşen meslektaşını kurtarmak isterken şehit olduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...