Cizre'de PKK'nın tüneli tespit edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cizre'de PKK'nın tüneli tespit edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda el yapımı patlayıcıyla tuzaklanan tünel tespit edildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik  operasyonda el yapımı patlayıcıyla tuzaklanan tünel bulundu.

 
Cizre'de teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların  kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla  başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"  sürüyor.
 
Operasyon kapsamında teröristlerden arındırılan Cudi Mahallesi Vatan  Sokak'ta kontrol yapan güvenlik güçleri, bir evin bahçesine kazılmış, yaklaşık 2  metre genişliğinde tünel buldu. Teröristlerce sızma ve kaçma amacıyla  kullanıldığı değerlendirilen tünelde tuzaklanmış el yapımı patlayıcı olduğunu  belirleyen güvenlik güçleri, patlayıcıyı imha etti.  
 
Patlamanın etkisiyle göçük oluşan tünelin, başka bir eve açıldığı  değerlendiriliyor.
 
Bu arada, güvenlik güçlerinin, teröristlerin depo olarak kullandığı  hücre evinde yaptığı aramada çuvallar içinde bol miktarda gıda maddesi, ilaç,  şarjör ve mühimmat ele geçirildi.
 
Evde bulunan kullanılmamış battaniye, yorgan ve nevresim takımları  dikkati çekti. Başka bir evde de el yapımı patlayıcı ile bomba yapımında  kullanılan amonyum nitrat bulan güvenlik güçleri, kontrollerini sürdürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...