Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Güneydoğu'ya müjde

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Güneydoğu'ya müjde

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yönelik pozitif ayrımcılık her zaman olacak. Bölgenin ihtiyaç duyduğu yatırımları yapacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bölgenin kalkınması için ekonomik kalkınma çabaları içinde benim başkanlığını yürüttüğüm Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda oturup bölgesel teşvikleri, bu bölgenin topyekun güçlü bir şekilde ayağa kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bölgeye yönelik pozitif ayrımcılık her zaman olacak. Bölgenin ihtiyaç duyduğu yatırımları yapacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla hükümet üyeleri bölgeye temasların startını verdi. Bu kapsamda, Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek, 2015 İstihdam Projeleri Belge ve Ödül Töreni'ne katıldı.

Batman'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da potansiyeli en yüksek illerden biri olduğunu belirten Şimşek, "Batman dışa açık muazzam bir girişimcilik ruhuna, yeni bir şehir olmanın getirdiği bir dinamizme sahiptir. Batman bölgede Gaziantep'in başardığını başarabilir. Gerçekten de sanayide, üretimde, ihracatta son yıllarda Batman'da muazzam gelişme kalkınma hamlesi söz konusu oldu" diye konuştu.

Şimşek, Türkiye'nin komşu ülkeler gibi petrol, doğalgaz zengini olmadığına işaret ederek şunları söyledi:

"Türkiye'nin bir tek zenginliği var o da insanı, beşeri sermayesi, genç nüfusu ve girişimcilik ruhu. Bu değeri harekete geçirmek için eğitim çok önemlidir. Biz eğitim noktasında Batman'da hiçbir dönemde olmadığı bir noktada ilerliyoruz. Açık azalmış, nitelikli insan var, alt yapı var, teşvikler var o zaman bölgede yatırımlarda istenen ivmeyi, momentumu yakalamak için eksik ne var, huzur. Türkiye'nin yakın coğrafyadan çok farklı özellikleri oluştu son dönemde. Türkiye'nin bu coğrafyaya benzer özellikleri var ama Türkiye'nin çok önemli bir demokrasi deneyimi var. Türkiye'nin hakikaten bu yakın coğrafyadan farklılaşan özellikle son 12-13 yılda demokratikleşme hak ve özgürlükler anlamında apayrı bir yakın dönem başarısı var. Biz balkanlardan, Ortadoğu'dan ve doğudan farklı olarak memleketin etnik ve mezhep farklılıklarını birer zenginlik olarak gördük. Bu farklılıklarımızla yaşama zemini için daha çok demokrasi ve daha toleranslı bir toplum oluşturma noktasında muazzam reformlar yaptık."

Amaçlarının yakın coğrafyanın düştüğü tuzaklara düşmemek olduğunu vurgulayan Şimşek, "Etnik veya mezhep farklılıklarının bir çatışma unsuru olmaktan çıkartmak için birçok adım attık. Gerçekten de başta Batman olmak üzere Doğu'da, Güneydoğu'da bu yeni iklim, bu huzur ortamıyla birlikte muazzam bir yatırım hamlesi başladı" ifadesini kullandı.

"Bölgeye müjde"

Şimşek, vatandaşın huzur ve refahı için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Batman'da göreceli bir huzur var ama sıkıntıların olduğu ilçelerde de yakında bu sıkıntılar sona erecek. Sonra çok daha güçlü bir şekilde bu bölgenin kalkınması için ekonomik kalkınma çabaları içinde benim başkanlığını yürüttüğüm Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda oturup bölgesel teşvikleri, bu bölgenin topyekun güçlü bir şekilde ayağa kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bölgeye yönelik pozitif ayrımcılık her zaman olacak. Bölgenin ihtiyaç duyduğu yatırımları yapacağız. İş ve aş imkanlarının artması için makro anlamda ne gerekiyorsa yapacağız. Batmanlı hemşehrilerimden de bugüne kadar olduğu gibi huzurlarına, barışa ve kardeşliğe sahip çıkmalarını istiyorum. Çünkü hendek siyasetinden ve hendek siyasetinden bir şey çıkmaz. Sadece yıkım var. Kime ne faydası var? Hangi amaca hizmet ediliyor. Şiddet için hiçbir sebep yok, varsa bir eksiklik o da inşallah onlarda giderilecektir. Bugün eskiden var olan ret ve inkar siyaseti artık yok, olamazda, yanlıştı o siyaset ama bugünkü terör siyaseti de yanlıştır. Eski hatalara düşmeyeceğiz ülke olarak. Yakın coğrafyanın düştüğü hatalara ülke olarak düşmeyeceğiz. Dış çevrelerin bu bölgede operasyon yapmalarına izin vermeyeceğiz. Suriye, Irak, Yemen'in ve Libya'nın hali ortada bunlardan ders çıkarmalıyız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...