Hatay Valisi Topaca: Bayırbucak bölgesinden almış olduğumuz kişi sayısı bin 635

Düzenleyen:
Hatay Valisi Topaca: Bayırbucak bölgesinden almış olduğumuz kişi sayısı bin 635

GÜNDEM Haberleri

Hatay Valisi Topaca, "Dün ve bugün Türkmen bölgesinden, Bayırbucak bölgesinden almış olduğumuz kişi sayısı bin 635. Bunların 418'i Türkmen bin 217'si ise Arap kökenli misafirimizdir" dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinden Türkiye'ye gelen sığınmacılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün ve bugün Türkmen bölgesinden, Bayırbucak bölgesinden almış olduğumuz kişi sayısı bin 635. Bunların 418'i Türkmen bin 217'si ise Arap kökenli misafirimizdir" dedi.

Topaca, Yayladağı Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Bayırbucak Türkmen bölgesinde çatışmalardan dolayı bir hareketliliğin bulunduğunu belirtti.

Türkmen ve Arap kökenli Suriyelilerin tahliyesi konusunda son derece ciddi ve hızlı çalışmaların yapıldığını anlatan Vali Topaca, şöyle devam etti:

"Yarın itibariyle Lazkiye'ye başlı Yamadi Köyü bölgesinde tahliyeyi sonuçlandırmayı planlıyoruz. Oradaki insanların bu tehlikeli durumdan dolayı Türkiye sınırına alınarak kamplara ve uygun yerlere yerleştirilmesi çalışmasını inşallah yarın akşama sonuçlandırmayı düşünüyoruz. Bugün yine o bölgede Obin kampı dediğimiz bölgede ciddi bir saldırı ve bombalama hadisesi oldu. Buradaki insanlar Güveççi Mahallemizin hemen karşısına geldiler. Bu akşam onlarla ilgili de toplantı ve planlama yaptık. Bir taraftan onları da kayıtlarını yapmak kaydıyla içeriye almak ve kapasitesi uygun olan yakın çevredeki özellikle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine ve oradaki kapasite yetmediği takdirde de Başbakanlık tarafından verilecek karara göre kampalara yerleştirmeyi planlıyoruz. "

Topaca, Güveççi'de 500 civarında ailenin, 2 bin 500 kişi olduğunu, bunları geçici çadırlara yerleştirme işleminin devam ettiğini ve ilerleyen saatlerde geçici olarak çadırlara yerleştirileceğini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde gelen sığınmacılara yapılan kayıt işleminin ardından kendileri için tahsis edilen çadır kentlere veya kamplara yönlendirileceğini vurgulayan Topaca, "Dün ve bugün Türkmen bölgesinden, Bayırbucak bölgesinden almış olduğumuz kişi sayısı bin 635. Bunların 418'i Türkmen bin 217'si ise Arap kökenli misafirimizdir. Bunların her türlü işlemi gerçekleşti. Kayıtları yapıldı. Bunlardan bin 635 kişi tanıdıklarına misafir oldu. Bir kısmı ise bizim göstermiş olduğumuz yerlere yerleştirildi. Yarından itibarende bunların bir kısmına hazır olan Güveççi çadır kentimize yerleştireceğiz. Bir kısmı da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki kamplara otobüslerle sevkiyatına başlamış olacağız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...