Kansere YASAK darbesi!

Düzenleyen:
Kansere YASAK darbesi!

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanlığı’nın etkin mücadelesi sonunda akciğer kanserinin görülme sıklığı yüz binde 59,5’ten yüz binde 51,9’a geriledi.

Gökhan KAYA ANKARA - Sağlık Bakanlığı’nın yıllardır uygulamaya koyduğu sigarayla mücadeleye yönelik çalışmalar meyvelerini verdi. Milyonlarca tiryakiye sigarayı bıraktırmak için ALO 171 sigara bırakma hattını kuran, kapalı alanda sigara yasağı getiren, ücretsiz sigara bıraktırma ilacı dağıtan ve sigara bıraktırma polikliniklerini verimli hale getirerek 2 milyona yakın kişiye sigarayı bıraktıran Bakanlık, kanser vakalarında önemli azalma meydana gelmesini sağladı. Tütün ve tütün mamulleri ile mücadele sayesinde akciğer kanserinin görülme sıklığı yüz binde 59,5’ten yüz binde 51,9’a geriledi. Erkeklerde tütünle ilişkili kanserlerin toplamında ise 2008’de yüz binde 90,8 olan oran yüz binde 81,6’ya düşerek önemli bir azalma göstermiş oldu. Alo 171 Sigara Bırakma Hattı ile günlük ortalama bin 500 vatandaşa hizmet sunduklarını aktaran Bakanlık yetkilileri, 2009 yılında 62 olan Sigara Bırakma Polikliniğinin de 415’e ulaştığını, bu sayede sigarayı bırakan kişi sayısının daha da artacağını ifade ettiler.

2016 TÜTÜNLE MÜCADELE YILI
ALO 17 internet sitesini de güncelleyen Sağlık Bakanlığı, “Sigarayı bırakmanın ilk adımı nedir,” “Sigarayı bırakınca kilo alır mıyım,” “Sigarayı bırakmayı çok denedim ama hiç başaramadım, ne yapabilirim,” “Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra tamamen bırakmış sayılır mıyım,” “Bırakmak için geç mi kaldım,” “Tütün dumanında neler bulunur,” “Light, mentollü sigaralar sağlığa daha mı az zararlıdır,” “Pasif içicilik nedir,” “Kanunla yasaklanan yerlerde sigara içenleri nereye bildirmeliyim” gibi vatandaşın sıkça sorduğu sorulara da cevap vermeye başladı. Ayrıca Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen bir toplantı sonucunda, 2016 yılı “Tütünle Mücadele Yılı” olarak ilan edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...