HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Helikopter pilotu fark etmiş

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Helikopter pilotu fark etmiş
Silah Mühimmat, Diyarbakır, Pilot, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / Milliyet

Önceki gün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polisin düzenlediği operasyonlarda tarihi evlere gizlenmiş PKK’lı teröristlere ait, aralarında zırh delici Zagros silahın da bulunduğu çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirilirken, el yapımı patlayıcıların harmanlanmasında kullanılan kahve makineleri emniyet güçlerini bile şoke etti.

Son zamanların en geniş ölçekli cephaneliğinin bulundu baskının helikopter pilotunun fark etmesiyle gerçekleştiği ortaya çıktı. Sur üzerinde devriye uçuşları yapan bir polis helikopterinin pilotu, birkaç binaya çok sık giriş çıkışlar olduğunu fark etti. Bunun üzerine 4 ayrı tarihi eve Özel Harekatçı polisler operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda zırh delici Zagros, Biksi ve Kanas'lar, RPG 7 roketatar, Kalaşnikof tüfekler, M-16 piyade tüfekleri el bombaları, çok sayıda savunma tipi el bombası, plastik bidonlara sıkıştırılmış kablo tuzaklamalı el yapımı patlayıcı, RPG 7 roket atar mühimmatı, RPG 7 roket atar sevk fişekleri, tank savar roket başlığı, bol miktarda mermi ve şarjörler, tıbbi malzemeler, bomba yapımında kullanılan gübre ve malzemeleri ve yaşam malzemeleri de ele geçirildi.
 
Van’da tutuklanan V.B’nin ifadesi ise, el yapımı patlayıcıların infilak etmeme ihtimalini ortadan kaldırmak için pil yerine, örgüt mensuplarına elektrikli bisiklet aküsü temin ettiğini ortaya çıkardı.
 
Soruşturmayı derinleştiren polis de bölgede yaptığı incelemelerde, bisiklet aküsü kullanıldığını belirledi. Başsavcılık, diğer patlayıcılara göre hazırlanması daha basit ama etkisi daha yüksek olan bu yöntemin, daha önce Akköprü ve Seyit Fehim Arvasi mahallelerinde iki zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılan iki bombada kullanıldığını tespit etti. V.B.’nin evinde yapılan aramalarda çok sayıda akü bulundu.
 
11.5 TON MÜHİMMAT, 250 BİN MERMİ...
 
NTV’ye konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, operasyonlarda şu ana kadar ele geçirilen mühimmat rakamlarını açıkladı: 11.5 ton bomba mühimmat, 250 bin mermiyi, 65 roketatarı, mayınları, patlayıcılar...

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...