HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kılıçdaroğlu'ndan Rus uçağı açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'ndan Rus uçağı açıklaması
Kılıçdaroğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rus uçağının sınır ihlali yaptığı suçla ilgili konuştu.

Rusya'ya ait 1 adet SU-34 uçağı dün saat 11.46'da Türkiye hava sahasını ihlal etti. İhlal sonrası Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı Amasya, Ankara,Balıkesir, Diyarbakır ve Malatya ana jet üslerinde,“her an her şeye hazırlıklı olmak" anlamına gelen “Turuncu" alarm seviyesine geçildi.

'İHLAL EDİLMESİNİ ASLA DOĞRU BULMUYORUZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi etkinliğe katılmak için geldiği Almanya'nın Essen şehrinde, kaldığı otelde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye'nin Suriye ile ilgili yeni angajman kurallarını belirlediğini ve bunu tüm dünyaya ilan ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili olarak, "Kendi ülkemizin sınırlarının bir başka ülkenin savaş uçağı tarafından ihlal edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Eğer angajman kurallarına uyulmuyorsa, bunun gereğinin yapılması da bizim beklentimizdir" diye konuştu.

"Türkiye mülteciler için elinden geleni yaptı"

Kılıçdaroğlu, Avrupa genelinde yaşanan sığınmacı krizinin çözümün parasal boyuta indirgenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti mülteciler konusunda elinden gelen tüm çabayı göstermiştir. Bütün Avrupa'nın önce bunu bilmesi lazım" ifadesini kullandı. Milyonlarca Suriyelinin aylardır Türkiye'de barındığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) hem Suriye hem de sığınmacılar konuda uzun zaman tümüyle sessiz kaldığını söyledi.

UÇAK DÜŞÜRÜLDÜĞÜNDE RUSYA'YA DESTEK VERMİŞTİ

Bugün hükümete destek açıklaması yapan Kılıçdaroğlu Rus uçağının düşürülmesinden sonra hükümet karşıtı söylemlerle gündeme gelmiş, Putin'in yanında saf tutmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...