HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

HDP'den PKK'ya yardım kolisi!

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah Gazetesi
HDP'den PKK'ya yardım kolisi!
HDP, Pkk, Cizre, Yardım Kolileri, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / Sabah Gazetesi

Cizre'de PKK'nın hücre evine yapılan operasyonlarda HDP'li belediyelerin teröristlere gönderdiği yardım kolileri bulundu.

Şırnak Cizre'de teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürdü. Operasyon kapsamında teröristlerden arındırılan Cudi Mahallesi Vatan Sokak'ta kontrol yapan güvenlik güçleri, bir evin bahçesine kazılmış, yaklaşık 2 metre genişliğinde tünel buldu.

Teröristlerce sızma ve kaçma amacıyla kullanıldığı değerlendirilen tünelde tuzaklanmış el yapımı patlayıcı olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, patlayıcıyı imha etti. Patlamanın etkisiyle göçük oluşan tünelin, başka bir eve açıldığı değerlendiriliyor.

HDP'den PKK'ya yardım kolisi!

Kutular ilaç dolu

Güvenlik güçlerinin, teröristlerin depo olarak kullandığı hücre evinde yaptığı aramada çuvallar içinde bol miktarda gıda maddesi, ilaç, şarjör ve mühimmat ele geçirildi. Birçok kutu üzerinde PKK ile kol kola giren HDP'nin belediyeleri tarafından gönderildiğine dair logo ve yazılar bulunması dikkatlerden kaçmadı.

El altından veriliyor

Güvenlik kaynakları, HDP'li belediyelerin, vatandaşa 'sosyal yardım' adı altında dağıtılması için hazırlanan kolileri terör örgütüne el altından ulaştırdığını belirtiyor. Geçtiğimiz aylarda da, birçok terör yuvasından HDP'li belediyelere ait araç ve gereçler çıkmış, güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlenen bir mağarada ise HDP'ye ait bildirge ile broşürler ele geçirilmişti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, PKK'ya destek verdiklerini inkar etmiş, "Aramızda organik bir bağ bulunmuyor" açıklamasını yapmıştı. Öte yandan HDP'li belediyelere ait 'yardım kolileri'nin bulunduğu hücre evinde kullanılmamış battaniye, yorgan ve nevresim takımları dikkati çekti. Başka bir evde de el yapımı patlayıcı ile bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat bulan güvenlik güçleri, olası tuzaklara karşı tedbirleri artırdı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Sabah Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...