Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eksi 20'de vatan savunması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eksi 20'de vatan savunması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Hakkari'de komandolar, zorlu kış koşullarına rağmen terörle mücadelede etkin görev alıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen mücadelede etkin görev alan komandoların zorlu kış koşullarındaki eğitimi nefes kesiyor. Hakkari'de 2 bin 135 rakımlı bölgede bulunan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki komandolar, hava sıcaklığının bazen sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü koşullarda dahi eğitimlerini aksatmadan vatan savunması için göreve hazır bekliyor.

Otluca köyü yakınlarında sırtını Kırmızı Tepe ve Kara Dağlar'a yaslayan birlikte bölgenin huzuru için mücadele veren komandoların eğitim esnasında seslendirdikleri "komando andı" dağlarda yankılanıyor.
Komandoların ağır makineli tüfek ve patlayıcı dolu arazide oluşturulan "ateş altında sızma parkuru"nda yaptığı eğitim, Mehmetçiğin her türlü koşula uygun yetiştirildiğini gözler önüne seriyor.
Dağlık bölgede eğitimlerini sürdüren komandolar, karda batmamak için ayaklarına özel yapım kar hedikleri takarak silah ve teçhizatlarını kış şartlarına uygun kamufle ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği komandolar, atış eğitimlerinde de top, havan, ağır ve hafif makineli silahlarla hedefleri vurarak göz dolduruyor. Kayak eğitimi de alan komandolar, tam teçhizatlı olarak karlı arazilerden kayarak inebiliyor.

Eksi 20'de vatan savunması
Sümbül Dağı karşısında 5 taburdan oluşan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, her türlü hava ve iklim koşullarında operasyon yapabilen sayılı birlikler arasında yer alıyor.

KARLI DAĞLARDA OPERASYON
Bölgede etkili olan olumsuz hava koşullarına rağmen komandolar, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Karla kaplı dağlarda uygun kamuflaj ve teçhizatla operasyon yürüten komandolara askeri helikopterler de havadan destek veriyor.
Eksi 20'de vatan savunması

Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Ersin Durur, AA muhabirine komandoların zorlu eğitimlerden geçtiğini anlatarak "Komandolar, vatan toprağının her karışında, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde, her türlü iklim, arazi ve hava şartlarında görev yapabilen nitelikli askerlerdir" dedi.

Eksi 20'de vatan savunması
Dağ ve Komando Tugay Komutanlığına bağlı Kırmızı Tepe Üs Bölgesinde de Mehmetçik gece gündüz demeden etkin mücadele yürütüyor. 2 bin 560 rakımlı tepede kurulu üs bölgesinde komandolar, keşif, gözetleme ve emniyet faaliyeti gerçekleştiriyor.

Üs bölgesi komutanı Piyade Teğmen Cavit Tarık Sıtkı da birliğin bölgenin en stratejik noktasında bulunduğunu belirterek "Kırmızı Tepe yakın emniyet üs bölgesidir. Üs bölgesinde 24 saat esasına göre her türlü hava şartlarında keşif, gözetleme ve emniyet faaliyeti icra etmekteyiz. Bizler, komandolar olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak maksadıyla her daim göreve hazırız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...