Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu: Rusya'nın ihlalleri örtmesi mümkün değil

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Davutoğlu: Rusya'nın ihlalleri örtmesi mümkün değil

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, "Hava sahası ihlali olmuşsa saklamak da, olmamış bir hava sahası ihlalini var diye göstermek de mümkün değil. Rusya'nın işlediği bazı ihlalleri örtmesi mümkün değil" dedi.

Başbakan Davutoğlu, resmi temaslar için bulunduğu Suudi Arabistan'da açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın bazı hava sahası ihlallerini örtmesinin mümkün olmadığından bahseden Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Artık dünyada hiçbir ülke izole değil, herhangi bir yerde hava sahası ihlali olmuşsa saklamak da, olmamış bir hava sahası ihlalini var diye göstermek de mümkün değil. Dolayısıyla Rusya'nın şu veya bu gerekçeyle işlediği bazı ihlalleri örtmesi mümkün değil"

Kısa süreli bir ihlalin olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, ihlalin hem NATO hem de Türkiye radarlarınca tespit edildiğine dikkat çekti. Türkiye'nin Rusya ile olan gerilimi artırmak düşüncesinde olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Türkiye hava sahasını koruma konusunda da gerekli hassasiyeti her zaman gösterir" dedi.

"Suriye'de hem rejim DEAŞ aynı ölçüde suçludur"

Suriye'de katliam yapan rejim ve barbarca cinayetler işleyen DAEŞ'in aynı ölçüde suçlu olduğunun altını Çizen Davutoğlu, "Türkiye olarak, Suudi Arabistan ile birlikte Suriye ılımlı muhalefetine vereceğimiz desteği sürdüreceğiz" dedi.

"Sürdürdükleri tehditkar tutum Rusya'nın menfaatine değildir"

Davutoğlu, "Rusya'yı bir kez daha uyarıyoruz, gerek Suriye'deki muhalif unsurlara, ılımlı muhalefete verdikleri zarar, gerekse Türk hava sahasına yönelik sürdürdükleri tehditkar tutum Rusya'nın menfaatine değildir" dedi.

"Türkiye her zaman Suriye halkının yanındadır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin her zaman Suriye halkının yanında olduğunu dile getirerek, "Türkiye her zaman ılımlı muhalefetin yanında, DEAŞ'ın, rejimin ve Suriye'yi işgale yönelen yabancı güçlerin, yabancı devlet unsurlarının karşısındadır, böyle olmaya da devam edecektir" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...