Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

-20’de vatan savunması

Düzenleyen:
-20’de vatan savunması

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde zorlu kış şartlarına rağmen Mehmetçiğin vatan nöbeti sürüyor.

Hakkari’de 2 bin 135 rakımlı bölgede bulunan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki komandolar, hava sıcaklığının bazen sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü koşullarda dahi eğitimlerini aksatmadan vatan savunması için göreve hazır bekliyor. Otluca köyü yakınlarında sırtını Kırmızı Tepe ve Kara Dağlara yaslayan birlikte bölgenin huzuru için mücadele veren komandoların eğitim esnasında seslendirdikleri “komando andı” dağlarda yankılanıyor. Komandoların ağır makineli tüfek ve patlayıcı dolu arazide oluşturulan “ateş altında sızma parkurunda yaptığı eğitim, Mehmetçiğin her türlü koşula uygun yetiştirildiğini gözler önüne seriyor. Dağlık bölgede eğitimlerini sürdüren komandolar, karda batmamak için ayaklarına özel yapım kar hedikleri takarak silah ve teçhizatlarını kış şartlarına uygun kamufle ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği komandolar, atış eğitimlerinde de top, havan, ağır ve hafif makineli silahlarla hedefleri vurarak göz dolduruyor. Bölgede etkili olan olumsuz hava koşullarına rağmen komandolar, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Komandolara askeri helikopterler de havadan destek veriyor. 

-20’de vatan savunması

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...