Gülen'in iadesi için süreç başlıyor

Düzenleyen:
Gülen'in iadesi için süreç başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen'in iadesine ilişkin "Tercüme çalışmalar biter bitmez hemen süreci başlatacağız" dedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak soruları cevapladı. Bakan Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının siyasi sorumluluklarının gereklerine uygun hareket etmediklerini söyledi. Türkiye'nin bazı mahallelerinde, bazı ilçelerinde terör örgütü ve teröristler tarafından çukurlar kazılarak barikatlar kurulduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bu eylemler karşısında demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğüne inanan her sorumlu siyasetçi gibi Sayın Demirtaş’ın bu şiddeti, bu terörü yapanlara dönüp 'durun' demesi lazım. 'Yanlış yapıyorsunuz' demesi lazım" dedi.

Demirtaş ve HDP’li milletvekillerinin "Türkiye’yi bir iç çatışmaya nasıl götürebiliriz?" şeklinde imaları olduğuna işaret eden Bozdağ, devlete dönük söylemlerinin yüzde birini PKK terör örgütüne, Kandil'e, çocukları, kadınları, polisleri, askerleri şehit eden teröristlere karşı söylemediklerine dikkat çekti.

"Öcalan'la bir görüşme yok"

Bakan Bozdağ, terörist başı Abdullah Öcalan'la bir görüşme olmadığını belirterek, "Öcalan'la bir görüşme yok, onu özellikle ifade etmek isterim. Devlet görevlilerinin bir görüşmesi yok. Öte yandan HDP'lilerin bir görüşmesi de söz konusu değil. HDP bu anlamda yaptıklarıyla, milletvekilleri PKK’nın yaptığı terör eylemlerini kamuoyuna meşrulaştırmak için bir gayretin ve çabanın içerisindeler" diye konuştu.

Fetullah Gülen'in iadesi istenecek

Bozdağ, Fetullah Gülen ile ilgili iade yolunu kullanmayı tercih ettiklerini bildirdi. Konuya ilişkin mahkemelerden gelmiş kararlar bulunduğuna işaret eden Gülen, şöyle konuştu:

"Bunların hepsini, toplu bir şekilde yapmayı planlıyoruz ve iade yolunu kullanmayı tercih ediyoruz. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında yer alan sözleşmeler ve iki ülke arasındaki ilişkiler bunun iade usulünün daha doğru olduğunu bize gösteriyor. Kırmızı bültende konuşuluyor ama kırmızı bülten daha ziyade adresi, yurdu, kimliği belli olmayanlarla ilgili işletilen bir prosedür. Ama adresi, yeri kimliği belli olanlarla ilgili iade prosedürüdür. Onun için biz bu konuda iade prosedürü işletmeyi planlıyoruz. Onun içinde evrakların tercümesi, bütün dosyaların İngilizceye tercümesi konusunda çalışmalar sürüyor. Adli dosyaları ekleyerek bir iade noktasına bunların hepsinin tercümesi bittikten sonra geçmiş olacağız. Onun da sonuna yaklaştık. Tercüme çalışmaları biter bitmez hemen süreci başlatacağız."

Danıştay savcısının, orta öğretimde başörtüsü serbestliği getiren yönetmelik hükmünün iptali istemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bozdağ, "İşin doğrusu hayal kırıklığına uğradım. Çünkü Türkiye artık bu utançtan kurtuldu. Bu utancı, bu ayıbı yeniden müdafaa etmek, yeniden müdafaa edeni utanacak duruma düşürür. Yeniden gündeme getirmesi gerçekten utanılacak bir durumdur" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...