Cumhurbaşkanı'na hakaretten 53 kişi hakkında soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı'na hakaretten 53 kişi hakkında soruşturma

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhurbaşkanı ve devletin kurumlarına hakaret ettiği gerekçesiyle 20 ilde 53 kişi hakkında adli soruşturma başlattı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal paylaşım siteleri üzerinden Cumhurbaşkanı ve devletin kurumlarına hakaret edildiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yapılan teknik ve hukuki araştırma sonrası İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 20 ilde özel okullarda görev yapan öğretmenler ve devlet kurumlarında çalışan memurlar hakkında operasyon başlattı. Aralarında eğitmen, yönetici ve devlet kurumlarında görev yapan kamu çalışanlarının da bulunduğu 53 kişi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurumlarını aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlamasıyla adli soruşturma açıldı. Şahıslar hakkında idari soruşturma da başlatıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...