Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terörle mücadelede yeni dönem

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terörle mücadelede yeni dönem

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu'nun açıklayacağı, "Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" kapsamında, teröristle etkin mücadele adımları eş zamanlı olarak yürütülecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cuma günü Mardin'de, terörle mücadele master eylem planının ekonomik ve sosyal boyutunu açıklayacağı, "Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" ile terörle mücadelede yeni bir döneme girilecek. Her bakanlık ve kurum kendi görev alanı çerçevesinde terörden mağdur olan şehir ve oradaki vatandaşların sosyal, ekonomik ve psikolojik mağduriyetlerini gidermek için çalışacak.

İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı başkanlığında hayata geçirilecek "Terörle Mücadele Master Planı" kapsamında, devlet çatısı altında yer alan tüm kurum ve kuruluşlar, "Teröristle değil, terörizmle mücadelenin ön planda olacağı" bir eylem planının parçası olacak.

Bölgeye kalıcı takviye yapılacak 

Bunun yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Doğu ve Güneydoğu'da operasyonların devam ettiği illere takviye olarak, 4 binin üzerinde polis gönderecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünce operasyonların olmadığı diğer il emniyet müdürlükleri kadrolarından belirlenen ve istihbarat, özel harekat, terör ile çevik kuvvet ve bomba imha başta olmak üzere branşlarında uzmanlaşan polisler, operasyonların ardından temizlenen noktalarda teröristlerin yeniden yapılanmalarını ve çukur ile barikat gibi faaliyetleri gerçekleştirmelerini engelleyecek.

Terör mağduru ailelere çözüm üretilecek

"Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile de terör mağduru ailelerin sorunları tespit edilerek çözüm üretiliyor.

Sokağa çıkma yasağının sona erdiği ve güvenlik güçlerinin çekildiği bölgelerde, Bakanlık ekiplerince ailelerle birebir görüşülerek yeni kuracakları yaşamlarıyla ilgili ailelere rehberlik ediliyor.

Pirim erteleme ve esnafa borç yapılandırma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise "Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı" kapsamında terör olaylarının yaşandığı ilçelerde sosyal güvenlik primlerinin ertelenmesi, beyannamelerin verilmesinde esneklik sağlanması ve borç yapılandırmalarının bozulmaması için adımlar atmaya başladı.

TOKİ'den kentsel dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da master plan kapsamında, insan sağlığı ve can güvenliği için risk doğuracak bütün yapıların temizlenmesi, daha yaşanabilir konutların inşası ile Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerde de kentsel dönüşüm çalışmaları yapacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...