Sur'da operasyonlar: 156 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sur'da operasyonlar: 156 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sur'da terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili bilgi verildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 28 Kasım 2015'te başlatılan operasyon sürüyor.

Sur'da 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından başlatılan operasyona, asker ve geçici köy korucuları da destek veriyor.

Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğun şekilde devam eden operasyonlarda bugüne kadar 156 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı ve sokaklara döşenen patlayıcılar imha edildi.

Bölgenin teröristlerden temizlenmesi için yürütülen operasyonda, örgüt mensuplarıyla sık sık sıcak temas da yaşanıyor.

Teröristlerden temizlenen bölgelerde yürütülen çalışmalarda, örgüt mensuplarının güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanmak üzere ilçeye soktuğu aralarında zırh delici silah, bomba yapımında kullanılan kahve makineleri, el yapımı patlayıcı imali için gerekli malzemelerin de bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.x

Sur'da operasyonlar: 156 terörist öldürüldü
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 9 MAHALLEDE KALDIRILDI

İlçede ilk olarak 6 mahallede başlayan, daha sonra kapsamı genişletilerek önce 11, ardından 15 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı, teröristlerin bazı mahallelerden temizlenmesi sonucu bugün saat 10.00 itibarıyla 9 mahallede kaldırıldı.

Diyarbakır Barosunca Sur ilçesinde Yenikapı Sokağı'nda daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasının ardından ateş açılması sonucu çatışma çıkmıştı. Olayda 2 polis memuru şehit olmuş, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, 1 polis memuru ile AA muhabiri yaralanmıştı. Olayın yaşandığı 28 Kasım 2015'te saat 13.00 itibarıyla Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde başlatılan sokağa çıkma yasağı 30 Kasım 2015'te kaldırılmıştı.

Sur Kaymakamlığı, daha sonra terör saldırılarının sürmesi üzerine 2 Aralık 2015'te Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde yeniden sokağa çıkma yasağı kararı almış ve bu uygulama 10 Aralık 2015'te son bulmuştu.

Ancak, 11 Aralık 2015'te Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokaklarda oluşturulan barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için sokağa çıkma yasağı tekrar ilan edilmişti. Yasak, Gazi Caddesi'nde 30 Aralık 2015'te kaldırılırken, 6 mahallede ise 54 gündür devam ediyor.

Sur'daki Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde 27 Ocak, Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerinde de dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 10.00 itibarıyla kaldırıldı.

Teröristlerin saldırısı ve tehditleri sonucu binlerce ailenin evlerini terk ettiği ilçeden ayrılan çok sayıda vatandaş, kentin diğer ilçelerindeki yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere sığınmak zorunda kaldı. Yanlarına alabildikleri bazı eşyalarla ilçeyi terk etmek zorunda kalan aileler, gözyaşları içinde terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...