Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

70 lider Suriye için Londra’da toplanıyor

Düzenleyen:
70 lider Suriye için Londra’da toplanıyor

GÜNDEM Haberleri

Cenevre’deki toplantılara ara verilirken İngiltere’nin başşehrinde ise Suriye Donörler Konferansı’nın üçüncüsü düzenlenecek

Buket  GÜVEN

Suriye’de siyasi geçişin sağlanması için Cenevre’deki toplantılara ara verildi, bugün de Londra’da Suriye Donörler Konferansı yapılıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Soruna kökten çözüm bulunmazsa yani Esad iktidardan gitmezse, insani krizin sonu gelmez” diyecek. İngiltere, Almanya, Kuveyt, Norveç ve BM’nin ev sahipliğinde, 70’den fazla ülke ve birçok uluslararası kuruluşun katılımıyla 4’üncüsü düzenlenecek toplantıda, Türkiye’yi Başbakan Davutoğlu temsil edecek. Suriye Donörler Konferansına daha önce Kuveyt üç kez ev sahipliği yapmıştı. 2013'teki ilk konferansta 1.5 milyar dolar, 2014'teki ikinci konferansta 2.4 milyar dolar ve geçen yılki son konferansta ise 3.8 milyar dolar fon oluşturulmuştu. Konferansın ana temasını ‘eğitim’ konusu oluşturacak. Konferans öncesinde Suriyeli gençlerin eğitimi konusunda uluslararası camianın katkısı masaya yatırılacak. Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin Suriyeli çocuklar için eğitim alanında yaptıklarını uluslararası kamuoyu ile paylaşacak. Türkiye'de 310 bin Suriyeli çocuk eğitim alıyor ancak 620 bin civarında Suriyeli çocuğun eğitime ihtiyacı var. Bu rakamlar daha da artacak. 2017 yılına kadar 620 bin kişiden 450 bin çocuğun eğitim alması planlanıyor. Ankara bu sayının daha gerçekçi bir hedef olduğunu düşünüyor. Uluslararası toplumun Suriye’deki insanlık dramına duyarsız kaldığı eleştirisinde bulunacak olan Davutoğlu, “Biz Suriyeli sığınmacılar için şimdiye kadar 8 milyar doları aşkın harcamada bulunduk. Ama uluslararası toplumdan gelen yardım ise 400 milyon dolar civarında” diyecek.
GÖRÜŞMELER ASKIDA
Bu arada Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre’deki Suriye görüşmelerinin askıya alındığını, bir sonraki görüşmenin 25 Şubat’ta yapılmasının planlandığını söyledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...