Sur şehitleri memleketlerine uğurlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sur şehitleri memleketlerine uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan ve polis memuru Mustafa Büyükpoyraz’ın cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur ilçesinde dün düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan ve polis memuru Mustafa Büyükpoyraz için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene şehit polis memuru Mustafa Büyükpoyraz’ın oğlu İbrahim, kardeşi Şenol, Vali Vekili Mehmet Demir, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, askeri erkan, polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Tören şehitlerin naaşının alana getirilmesi ve özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı.

"KANUNLAR ÖNÜNDE BU CANİLİĞİN HESABI VERECEKLER"
Törende konuşan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, son zamanlarda bölücü terör örgütünün ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik olarak hendek kazarak, barikat kurduğunu belirterek, “Personelimize kahpece ve sinsice saldırdılar. Vatandaşımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip ve seyahat özgürlüğünü engelleyerek tehdit ederek eylemlerin altına girmişlerdir. Hedef gözetmeksizin saldırıları devam etmektedir. Bu alçak cinayetleri işleyenler ve bunlara alkış tutanlar bunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliğin hesabını mutlaka vereceklerdir” dedi.

Konuşmaların ardından şehitler için dualar okunarak dini vecibeler yerine getirildi. Polis memuru Mustafa Büyükpoyraz’ın oğlu İbrahim Büyükpoyraz, tören boyunca babasının tabutundan gözlerini ayırmadı.

Duaların ardından şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan’ın naaşı Mersin’e, polis memuru Mustafa Büyükpoyraz’ın naaşı ise Ankara’ya gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...