Terör mağdurlarına yardıma başlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terör mağdurlarına yardıma başlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Kızılayınca Siirt'te oluşturulan kriz merkezinden, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardım malzemeleri gönderilmeye başlandı.

Türk Kızılayınca, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlara sağlanacak destekler için Siirt'te oluşturulan kriz merkezinden yardım malzemelerinin dağıtımına başlandı.

Kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine taşıyan bölücü terör örgütünün mağdur ettiği vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için harekete geçen Türk Kızılayı, kentte oluşturulan kriz merkezine getirilen gıda ve benzeri yardımları terörden mağdur olan vatandaşlara ulaştırmak için bölgedeki Kızılay şubelerine gönderiyor.

Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan olumsuz olaylardan dolayı Türk Kızılayının ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu, bölgede yapılan çalışmalarda Siirt’in ana üs olarak kullanıldığını söyledi.

Tanık, Kızılay Genel Merkezinin Siirt’te kurulan bu üs ile Şırnak, Cizre, Silopi, Hakkari, Muş ile Batman'da terörden zarar gören vatandaşlara giyim, gıda ve insani yardım malzemelerini dağıttığını belirtti.

Kızılay Genel Merkezinden 2 kişinin bu kapsamda Siirt’te görevlendirildiğini, gıda ve diğer lojistik malzemelerin temininde şubelerinin geçici olarak lojistik üs kullanıldığını aktaran Tanık, bölgede mağduriyeti mümkün olduğu ölçüde giderebilmek için ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Tanık, giyim, gıda, temizlik ve battaniyelerden oluşan yardımların Şırnak, Cizre, Silopi, Hakkari, Muş ve Batman ile bazı ilçelerde dağıtımına başlandığını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...