Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK’yı terör listesinden çıkarmayız

Düzenleyen:
PKK’yı terör listesinden çıkarmayız

GÜNDEM Haberleri

Bölücü hainlerin saldırılarını kınadığını söyleyen AP Türkiye Raportörü Kati Piri, “Hendekler ve barikatlar kabul edilemez. PKK, AB terör örgütleri listesinde tutulmaya devam edilecek” dedi

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, saldırılarını kınadığı terör örgütü PKK’nın AB terör örgütleri listesinde tutulmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Hollandalı Sosyalist AP Üyesi Kati Piri, bu aşamada önceliğin örgütün derhal silahları bırakmasına verilmesi gerektiğini belirtti. AP Türkiye Raportörü Piri, “PKK, Avrupa Birliği terör örgütleri listesinde ve ölümcül saldırılar düzenlediği bir zamanda bu listeden çıkarılmasının doğru olduğunu sanmıyorum” dedi. PKK’nın şiddete dönmesini, güvenlik güçleri ve sivillere dönük saldırıları kınadığını belirten Piri, “Barikatlar ve hendekler kabul edilemez” ifadesini kullandı. Demokratik toplumlarda şiddet olaylarıyla barışçıl eylemleri birbirinden ayırmanın önemine işaret eden Piri, bu çerçevede akademisyenler, öğrenciler veya herhangi bir grup vatandaşın, ülkelerinde olan biten şeylerle ilgili özgürce ve bir kısıtlama olmaksızın fikir beyanında bulunabilmesinin de önemli olduğunu kaydetti. 
BU SİLAHLAR NEREDEN GELİYOR?
Türkiye’nin her ülke gibi terörle mücadele halkına sahip olduğunu belirten Piri, bunu yaparken, güvenlik operasyonlarının orantılı, hedefe dönük olması ve insan hakları standartlarına uygun şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Kati Piri, Kürt meselesinin askeri çözümü olmadığını belirterek çözüm sürecine dönülmesini istedi. Piri, 27 Ocak’ta Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen AB, Türkiye ve Kürtler Konferansındaki konuşmasına da, Diyarbakır’a gittiği zaman, hendekler, barikatlar gördüğünü belirterek, “Muazzam bir silahlanma söz konusu. Tüm bunlar nereden geliyor? Beni şaşkınlığa uğrattı. Olayı bir bütün olarak ele almak gerekiyor” demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...