Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni dönemin akilleri millet ve temsilcileri

Düzenleyen:
Yeni dönemin akilleri millet ve temsilcileri

GÜNDEM Haberleri

Kanaat önderleri, STK temsilcileri, aşiret reisleri, din adamları ve eski siyasetçiler, bölgedeki meseleler için kafa yoracak.

İSMAİL SONSUZ ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıkladığı “Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı için devletin bütün birimleri seferberlik başlattı. Bu kapsamda atılacak adımlardan biri de İstişare Meclisleri. Yeni dönemde İmralı ve HDP gibi aktörler yerine doğrudan halkın temsilcileri muhatap alınacak. 81 şehre yayılması öngörülen İstişare Meclisleri’ne katılacak isimler, illerin özelliklerine göre değişecek. İçerisinde; kanaat önderleri, STK temsilcileri, aşiret reisleri, din adamları, eski siyasetçiler, oda başkanları, baro ve sendika yöneticileri yer alacak. “Terörle arasına mesafe koyma ve suça bulaşmamış olma” kriteri en önemli hassasiyetlerden biri. Oluşturulacak yapı, adı üstünde istişare amaçlı. 

HER PROBLEM MASADA
Ortaya çıkacak görüşler, süzgeçten geçecek; gerektiğinde düzenlemelere ve uygulamalara yansıtılacak. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Kamu Düzeni ve Güvenliği Koordinatörlüğü, süreçte sekreterya görevini üstlenecek. Sadece terör değil diğer problemler de masaya yatırılacak. Böylece halkın yönetime daha fazla katılımı sağlanırken yerel meselelerle ilgili ortaklaşa çözümler bulunacak. Yerelde halledilemeyen meseleler, önce vali ve kaymakamlara ardından gerekirse Meclis’e kadar gidecek. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...