HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cizre'deki operasyonda sona doğru

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cizre'deki operasyonda sona doğru
Cizre, Operasyon, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda sona yaklaşıldı.

Operasyon kapsamında ilçede şu ana kadar 564 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi, çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı 678 barikat kaldırıldı, teröristlerin iş makineleri kullanarak açtığı 242 çukur kapatıldı.

Güvenlik güçleri, teröristleri Cudi ile Sur mahallelerindeki Nusaybin Bulvarı ve Ebul İz Caddesi ile Beyazıt Sokak arasında kalan, 10-15 binanın bulunduğu dar bölgede sıkıştırdı. Kaçış yolları kapatılan teröristlerin, tüm silah ve mühimmatı yığdıkları bu alanda yaptıkları saldırılara güvenlik güçleri anında karşılık veriyor. Çembere alınan teröristlerin bir bölümünün örgütün dağ kadrosundan olduğu değerlendiriliyor.

Güvenlik güçleri, hemen hemen her sokağa, her eve tuzaklanan el yapımı patlayıcılar ve keskin nişancı atışları nedeniyle bölgede kontrollü ilerliyor. Bir bina teröristlerden temizlenip emniyete alındıktan sonra diğerine girilerek çember daraltılıyor.

Bin 220 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçleri, teröristlerden arındırılan yerlerde de tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların imhasını sürdürüyor. Terör örgütü mensuplarından arındırılan evlerde silah ve mühimmatın yanı sıra tıbbi malzemeler de bulunuyor.

İlçedeki 14 bin 589 evi kontrol eden güvenlik güçleri, teröristlerce tuzaklanan bin 220 el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Yafes Mahallesi'ndeki evde yapılan aramada 9 kalaşnikof, 882 mermi, 38 şarjör ve çok sayıda örgütsel doküman bulundu.

Şırnak'ta da iki gün önce emniyet binasına saldıran, 4'ü etkisiz hale getirilen teröristlerden bir roketatar ve roket, biri ağır makineli 2 uzun namlulu silah, Rus yapımı el bombaları, el yapımı patlayıcılar ve mermiler ele geçirildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...