HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK'lı teröristler Sur'da tarihi dokuya zarar veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'lı teröristler Sur'da tarihi dokuya zarar veriyor
Pkk, Tarihi Doku, Tarihi Eser, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör operasyonlarının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde köşeye sıkışan PKK'lı teröristler, barınma ve mevzi amaçlı kullandıkları ev, cami ve kiliseleri tahrip edip yakarak kullanılamaz hale getiriyor.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör operasyonlarının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde her geçen gün biraz daha köşeye sıkışan, bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kalan PKK'lı teröristler, tarihi dokuya hasar vermeye devam ediyor.

Cizre ve Silopi'de de benzer taktikleri uygulayan terör örgütü mensupları, Sur ilçesinde barınma mevzi amaçlı kullandıkları ev, cami ve kiliseleri kullanılamaz hale getiriyor.

PKK'lı teröristlerce aralık ayında düzenlenen saldırıda kentin ilk Osmanlı eseri Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi'nde çıkan yangın nedeniyle büyük çapta hasar oluştu. Teröristlerin, camiyi ateşe vermeden önce uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu ibadethanenin kapı, duvar ve camları zarar gördü.

Tarihi Fatih Paşa, Arap Şeyh, Hacı Hamit ve Hasırlı camileri ile Ermeni, Katolik ve Protestan kiliselerinin çevresinde teröristlerce kazılan çukurlara ve kurulan barikatlara çok sayıda patlayıcı tuzaklandığı tespit edildi. Patlayıcıların, ibadethanelerin çevresine planlı şekilde yerleştirildiği, infilak ettirilmeleri halinde bu yapıları yıkabileceği belirtildi.

Teröristlerin, kaçarken bu bombaları patlatarak tarihi yok etmeyi amaçladıkları, terör örgütü DAEŞ’in Irak ve Suriye'deki tarihi dokuya verdiği zararın benzerinin terör örgütü PKK mensuplarınca verildiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...