HDP provokasyonuna izin yok

Düzenleyen:
HDP provokasyonuna izin yok

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu köşeye sıkışan teröristlerin yardım çığlığına HDP koştu. Cizre'ye giden HDP heyeti, ilçe girişinde polis tarafından durdurularak yasak olduğu için ilçeye alınmadı...

HDP milletvekilleri ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu bir heyet, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir evin bodrumunda bulunduğu söylenen yaralılar ve cenazeleri almak için yola çıktı. Grup, güvenlik güçlerince İdil yol ayrımında durduruldu.

Mardin Büyekşehir Belediyesi'nde düzenledikleri basın toplantısının ardından Cizre'ye gitmek için yola çıkan grup, akşam saatlerinde Nusaybin'e ulaştı. Grup, Şırnak'ın İdil İlçesi'ne giden yol ayırımında, jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Geçişlerine izin verilmeyen grup, İdil yol ayırımındaki Oyalı Köyü yakınlarındaki beklemeye başladı.

BASIN TOPLANTISI YAPTILAR

Aralarında HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat, Celal Doğan, Mithat Sancar, Dirayet Dilan Taşdemir, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün bulunduğu grup, Cizre'ye hareket etmeden önce Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde basın toplantısı yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...