HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'PKK uluslararası taşeron bir örgüt haline geldi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'PKK uluslararası taşeron bir örgüt haline geldi'
Pkk, Hdp, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, terör örgütü PKK'nın uluslararası taşeron bir yapıya büründüğünü belirterek, "PKK, hangi Kürt'ün hangi hakkı geri alındı da tekrar eylemlere başladı?" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, terör örgütü PKK'nın uluslararası taşeron bir yapıya büründüğünü belirterek, "PKK, hangi Kürt'ün hangi hakkı geri alındı da tekrar eylemlere başladı? Bir tane somut örnek söylenebilir mi? Böyle bir şey yok" dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör konusunun Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Terörün son 40 yılda çok farklı şekilde, farklı isim ve örgütle ortaya çıkan bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

"Bu zaman zaman kuvvetlenmiş, zaman zaman zayıflamış. Gördüğümüz bir şey var ki uluslararası sermayenin de uluslararası savaş lobisinin de taşeronluğunu yapan bir örgüt var ortada. Şu an Suriye'de adı konulmayan bir dünya savaşı var. Bu adı konulmamış dünya savaşından kaynaklı bölgesel sıkıntılar, Türkiye'nin zayıf olması, Türkiye'nin masada olmaması için büyük bir enerji ortaya koyuyorlar. Bu enerjiyi de Türkiye'de PKK'yı taşere ederek yapıyorlar. Türkiye'nin zayıflamasını, iç kavgasını büyütmesini PKK üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Şu an gelinen noktada Kürtlerin haklarını savunmak bir yana, PKK Kürtlere en büyük ihaneti yapan, en büyük zararı veren örgüt haline geldi."

Turan, PKK'nın bölgedeki esnafın iş yerlerini terk etmesine, evlerinin sıkıntı görmesine, insanların doğduğu topraklardan göç etmesine neden olduğuna dikkati çekti.

PKK'nın uluslararası taşeron bir örgüt haline geldiğini vurgulayan Turan, "PKK, hangi Kürt'ün hangi hakkı geri alındı da tekrar eylemlere başladı? Bir tane somut örnek söylenebilir mi? Böyle bir şey yok. Uluslararası güçlerin, silah tüccarlarının, Suriye sevdalılarının bir anlamda taşeronluğunu üstlenen bir örgütten bahsediyoruz" diye konuştu.

"HDP'nin arkasından yürüyen bir CHP haline geldi"

Kendilerini üzen en önemli noktanın, Türkiye'de her türlü siyasi söylemle sorunları çözme iradesi ortaya koyan yapı ve partilerin PKK'ya karşı net tavır ortaya koymaması olduğunu ifade eden Turan, HDP ve CHP'nin özellikle terör odaklı tavırlarını eleştirdi.

Turan, TBMM'de 24. dönemde de milletvekili olarak bulunduğunu hatırlattı. O dönem CHP'nin eksik ya da fazla bir ulusal politikası, milli bir duruşu bulunduğuna değinen Turan, "Ama şimdi gelinen yerde, 24. dönemdeki CHP gitti, bambaşka, HDP'nin arkasından yürüyen bir CHP haline geldi. Bu gerçekten anlaşılır değil" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...