İzmir'de hakimden avukatların Cizre açıklamasına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İzmir'de hakimden avukatların Cizre açıklamasına tepki

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir Adliyesi önünde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları eleştiren açıklama yapan gruba, 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Atlı tepki gösterdi. Atlı: '3 yaşındaki çocuklar, polis ve askerler de öldürülüyor. PKK'ya neden tepki göstermiyorsunuz ?'

İzmir Adliyesi önünde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları kınamak için toplanan gruba, binadan çıkan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Atlı, "3 yaşındaki çocuklar, polis ve askerler de öldürülüyor. PKK'ya neden tepki göstermiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi.
Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi önünde toplanan İnsan Hakları Derneği (İHD) ile kendilerine destek veren Özgürlükçü Hukuk Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonları eleştirdi.
Grup adına açıklama yapan avukat Erdoğan Akdoğdu, Cizre'de bodrum katında insanların aç, susuz bırakıldığını ve ölüme terk edildiğini iddia etti.

- Mahkeme başkanından tepki
Bu sırada adliyeden ayrılan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Atlı, basın açıklaması yapan gruba, "3 yaşındaki çocuklar, polis ve askerler de öldürülüyor. PKK'ya neden tepki göstermiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. 
Gruptakilerin karşılık vermesiyle kısa süreli gerginlik yaşanırken, otomobiline binen Atlı, "PKK'nın maşası olmayın" sözleriyle tepkisini sürdürdü. 
Mahkeme başkanı Atlı'nın sözlerine tepki gösteren grup, açıklamanın ardından dağıldı.
İzmir'de hakimden avukatların Cizre açıklamasına tepki

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...