Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hollanda'da yatırımcılar forumunda konuştu

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Küresel ekonomik krizlerde büyük meydan okumalarla karşı karşıya kaldık. Siyasette iki seçim yapıldı ve demokraside seçimler sandık göstergesidir. 1 Kasım seçimleri sonucunda son derece istikrarlı bir hükümetimiz vardır. Yüzde 85'den fazla katılımın sağlanan bir seçimin gerçekleşmiş olması önemlidir. Önümüzdeki 4 yılda seçim olmayacak olması Türkiye'de nasıl bir istikrar sağlayacağını sizler de tahmin edebilirsiniz. Türkiye güvenli bir liman olmaya devam edecektir. Bir tarafta siyasi istikrar diğer tarafta da ekonomik istikrar var. Çevremizdeki sorunlara karşı yaşanan tüm bu istikrar işadamları için en cazip bir bölge haline getirmiştir. 

SEÇİM YILINDA 1 MİLYON İSTİHDAM OLUŞTURULDU

Seçimler ekonomi üzerine de etkileri oluyor. 1 Kasım'dan sonra gelinen noktayı takdir ediyorum. Dünyadaki en istikrarlı demokratik ülkelerden biri Türkiye'dir. Jepolitk bir takım güçlük var. Tüm bu zorluklara rağmen Türkiye güvenli bir limandır. Türk ekonomisi çok dinamik bir istikrara sahiptir. Türkiye doğrudan yatırım için hedef haline geliyor. Hedefimiz yüksek gelirli bir ülke haline gelmektir. Doğrudan yatırımcı sürekliliği devam edecektir. Küresel krizden sonra en büyük sorun işsizlikdi. Türkiye bu dönemde yeni iş ortamları oluşturdu. 

"HÜKÜMET BÜTÇE AÇIĞIMIZ SIFIR"

Mali politikalarımız ve pozisyonlarımız çok güçlü. Bugün hükümet bütçe açığımız sıfırdır. Bu Avrupa'da bulunan bazı ülkelerden çok iyi durumda olduğumuzu gösteriyor. Bankacılık sektörümüz oldukça istikrarlı ve güçlüdür. Türk ekonomisi istikrarlı ve büyüyen ekonomilerden olduğunu gösteriyor. Tabiki reformların yapılması gerekiyor. Sektörel, marka reformlar vb. alanda ekonomik reformlarımız olacak. Reformlarımız ya yapıldı ya da onay bekliyor. Bunların tamamı herkes için önemli. 

THY İNANILMAZ BİR RAKAMA ULAŞMIŞTIR

İstanbul'da merkezleriniz var. İstanbul'un büyümeye geçtiğinizi görüyoruz. En geç 4 yıl içerisinde İstanbul dünyanın en büyük havalimanına sahip olacaktır. Bu da yolcu kapasitesiyle Türkiye'yi dünyada lider durumuna getirecektir. Şu anda küresel çağdayız. Tüm istatistikler İstanbul'un küresel kentlerden biri olacağını gösteriyor. Havayolları  imza atmış ve şu anda 83 noktaya uçan THY burada inanılmaz bir rakama ulaşmıştır. İstanbul'da bürosu olan herhangi bir firma aktarma yapmadan 283 farklı yere uçma fırsatına sahip olacaktır. 

YAKINDA TÜM YOLLAR İSTANBUL'A ULAŞACAK

Şu anda İstanbul boğazının altından toplu taşımalar için yeni bir tünel daha açıyoruz. Üç katlı tünelle dünyada bir ilki daha gerçekleştireceğiz. Şu anda tüm yollar, uçaklar, demiryollarının hepsi yakında İstanbul'a yakında ulaşacak. Aynı Romalılar'ın geçmişte dediği gibi 'Tüm yollar Roma'ya çıkar' sözü yakında 'Tüm yollar İstanbul'a ulaşacak' diyoruz. Türkiye'de yatırım yapan herkese nereden geldiğine bakmadan birer Türk firması gözüyle bakarız. Siz de bizim ailemizin bir parçası olacaksınız. Türk misafirperverliğinden haberiniz vardır diye düşünüyorum.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...