HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

22 terörist daha öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
22 terörist daha öldürüldü
Tsk, Genelkurmay, Haber, Son Dakika, Öldürülen Terörist Sayısı, Cizre, Sur, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Sur’da devam eden operasyonlarda 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda son iki günde 20 (5+15) bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Operasyonda, altı adet Kaleşnikof piyade tüfeği, beş adet şarjörü ile 435 adet fişeği, bir adet el bombası ve bir adet el telsizi ele geçirildiği belirtildi. 10 Şubat 2016 tarihinde üç ayrı bölgede daha önce etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 12 teröristin cesedinin ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 597 olduğu bildirildi.

Diyarbakır Sur’da ise devam eden operasyonda iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 179 olduğu kaydedildi. Operasyonda üç adet el yapımı patlayıcının imha edildiği ifade edildi.

Şırnak İdil’de yapılan aramada ise bölücü terör örgütüne ait bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği, iki adet şarjörü ve 48 adet fişeği, 34 adet el bombası ve iki adet roket atar mühimmatı, 23 adet Kaleşnikof fişeği, üç adet gece görüş dürbünü, bir adet el dürbünü, 51 adet elektrikli fünye ve el yapımı patlayıcı için hazırlanmış saatli dört düzenek ele geçirildiği bildirildi.

Bitlis Tatvan’da icra edilen operasyonda, tespit edilen iki adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Cizre ve Sur’da etkisiz hale getirilen terörist sayısının toplam 776 olduğu bildirildi.

Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu altı teröristin Silopi’de güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

CANLI BOMBA YELEĞİ ELE GEÇİRİLDİ
Gaziantep Oğuzeli’nde sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan Suriye uyruklu 34 şahsın yakalandığı belirtilen açıklamada, şahısların üzerlerinde yapılan aramada dört adet canlı bomba yeleği ve 15 kilogram patlayıcı madde bulunduğu, şahısların gözaltına alındığı bildirildi.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan Hâkkari’de bir, Şırnak’ta bir işbirlikçinin yakalanarak tutuklandığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...