Cizre’nin tamamı PKK’dan temizlendi

Düzenleyen:
Cizre’nin tamamı PKK’dan temizlendi

GÜNDEM Haberleri

“Bundan sonra ilçede arama tarama faaliyetleri sürecek, sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecek”

Diyarbakır’ın Sur ilçesinden sonra en çok şehit haberinin geldiği ilçelerden biri olan Şırnak’ın Cizre ilçesindeki teröristlere yönelik temizlik operasyonu sona erdi. Operasyonlarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, “Cizre’de operasyonel faaliyetler çok başarılı bir biçimde sona erdi. Bundan sonra arama-tarama faaliyetleri ilçede sürecek, sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam ettirilecek. Tuzaklamalar, bilinmeyen bölgelerde insanlara zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Alana hâkimiyet kurulmuştur” bilgisini verdi. Son dönemde bodrumlarda mahsur kalan yaralılarla gündeme gelen Cizre’de sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 14 Aralık’tan bu yana sürdürülmekteydi. 
603 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 
∂ İlçede bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 603 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. 
∂ Çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı 700 barikat kaldırıldı, teröristlerin iş makineleri kullanarak açtığı 300 çukur kapatıldı. 
∂ Güvenlik güçleri, örgütün sözde dağ kadrosundan 15 haini etkisiz hale getirdi.
∂ Yasağın devam ettiği 60 gün boyunca Cizre’de 15 ilden 24 asker ve polis şehadet şerbeti içti.

Komando marşı inletti

Cizre’de operasyonun tamamlanmasıyla güvenlik güçleri, şehitler anısına Dicle Köprüsü’nü Türk bayraklarıyla donattı. Asker ve polisler, başarıyla biten operasyon sonrasında Nusaybin Caddesi’nde “Komando Marşı” okudu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...