Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Casusluk’ davasının savcı ve hakimine şok

Düzenleyen:
‘Casusluk’ davasının  savcı ve hakimine şok

GÜNDEM Haberleri

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, İzmir’deki askeri casusluk davasının savcısı Zafer Kılınç ile hakimi Serdar Ergül’ün haklarındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi.

Ebru Karatosun ANKARA
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, İzmir’deki askeri casusluk davasının savcısı Zafer Kılınç ile hakimi Serdar Ergül’ün haklarındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi. Gerekçede Kılınç’ın, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dosyanın soruşturma sürecinde usul ve yasaya aykırı işlem tesis ettiği belirtildi. Kılınç’ın, eski Donanma Komutanı Nusret Güner ve kızıyla ilgili doğruluğu tespit edilmeyen dijital belgeler içinde yer alan fişleme kayıtlarını hazırladığı belirtilen kişiler hakkında tahkikat yapmadığı kaydedildi.  Kararda, Ergül’ün de usulsüz kararlar alarak mesleğin şerefini bozan nitelikte eylemde bulunduğu vurgulandı. Kılınç ve Ergül, soruşturma tamamlandıktan sonra eylemlerinin ağırlık derecesine göre uyarma ve meslekten çıkarmaya varıncaya kadar disiplin cezaları alabilecek. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...