Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK silah bıraksın işimize bakalım

Düzenleyen:
PKK silah bıraksın işimize bakalım

GÜNDEM Haberleri

Patronlar Kulübü olarak anılan TÜSİAD’ın 46. Genel Kurulu dün gerçekleşirken, iş dünyası temsilcileri PKK’ya şiddeti sonlandırma çağrısı yaptı. TÜSİAD Başkanı, “Çözüm yoluna dönülmeli” dedi

Türk Sanayici ve İş adamları Derneği’nin (TÜSİAD) 46. Olağan Genel Kurulu dün Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. İş dünyasının gündeminde Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan terör olayları vardı. Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes ile TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı (YİK) Tuncay Özilhan yaptı. Konuşmasına Mustafa Koç’u anarak başlayan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, PKK’ya şiddete son verme çağrısı yaptı. “Temmuz ayından bu yana yüzlerce güvenlik görevlimiz şehit olurken, yüzlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti” diyen Symes, şöyle konuştu: “PKK terör örgütü, adına konuştuğunu iddia ettiği Kürt vatandaşlarımıza hayatı zindan etmek için her şeyi yapıyor. Bugünden 1 yıl geriye gidersek, bölgede çözüm yoluna girildiğini, barış ve huzur ortamının sağlandığını ve hatta çözüm sürecinin ekonomik ayağına sahip çıkmak üzere bölgeye yaptığımız ziyaretleri hatırlamak ve hatırlatmak istiyorum. Elbetteki sürecin yönetimi, özellikle de şeffaflığı açısından sorunlarımız olduğunu da hatırlıyorum. Buna rağmen şiddetin ve terörün geri dönülmez bir şekilde gündemden kalktığına inancımız çok yüksekti. Bugün yeniden terörle topyekün mücadele noktasına gelmiş olduğumuzu üzülerek görüyoruz. Geriye bakmak istemiyorum, yeniden ümitle ileriye bakmak istiyorum. Çatışmaların bir an önce durması, PKK'nın derhal şiddete son vermesi ve siyaset kanallarının yeniden açılarak barışçıl çözüm yoluna dönülmesi gerekir.”
YENİ ANAYASA YAPALIM
TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan da, konuşmasının başında geçen ay hayatını kaybeden TÜSİAD Onursal Başkanı Mustafa Koç'u anarak, “Bu kürsüden konuşurken gözlerimiz onu arayacak. Geride bıraktığı boşluğa, yüzünden hiç eksiltmediği gülümsemesinin anısıyla bakacağız" dedi. Türkiye’yi 80 milyonuyla mutlu, zengin ve adil bir toplum yapacak asgari müştereklerde birleşilmesi gerektiğine dikkati çeken Özilhan, “Bunun yolu özgür bir tartışma ortamında şekillenecek yeni bir toplumsal sözleşmeden yani yeni bir anayasadan geçiyor. Bu topraklarda adaleti, refahı ve huzuru baki kılmak için asgari müştereklerimizin ne olduğunu, ifade özgürlüğüne saygı çerçevesinde etraflıca konuşup tartışalım. İfade özgürlüğü bize yeni anayasanın yolunu açsın. Yeni anayasa hukuk sistemine güveni tazelesin. Bu güven tüm yatırım ortamına yansısın. Duran yatırımlar yeniden canlansın. Yeni anayasa son zamanlarda hız kazanan AB üyelik sürecini kolaylaştırsın. Dünyayı ve bölgemizi saran kaos karşısında yeni anayasa istikrarı ve güveni temsil etsin. Çocuklarımıza barış, huzur ve refah içinde birlikte ve beraberce yaşayacakları bir gelecek bırakalım” dedi.

Ali Koç’tan duygusal bakış

∂ TÜSİAD, Onursal Başkanı Mustafa Koç’suz ilk toplantısını gerçekleştirdi. Genel Kurul toplantısının ilk bölümünde Mustafa Koç anısına düzenlenen özel bölümde kardeşi Ali Koç duygusal anlar yaşarken, toplantının yapıldığı salonun dışına kurulan bir kürsüye Mustafa Koç için hazırlanan taziye defteri konuldu. Taziye defterine TÜSİAD üyeleri duygularını yazdı. Ayrıca konuşmalar sırasında Mustafa Koç'un fotografları da barkovizyondan yansıtıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...