Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'yi bodruma Kandil sokmuş

Düzenleyen: / Kaynak: Akşam Gazetesi
HDP'yi bodruma Kandil sokmuş

GÜNDEM Haberleri  / Akşam Gazetesi

Operasyonda ölü ele geçirilen PKK'lıların üzerinden çıkan notlar çirkin planı ortaya çıkardı.

"Cizre'de yaralılar var, ambulans gelmiyor" denilen terör üssü evin, Kandil'den gelen talimatla hazırlandığı ve algı operasyonu oluşturmaları için HDP milletvekillerinin görevlendirildiği tespit edildi.

HDP'yi bodruma Kandil sokmuş

Şırnak Cizre’de öldürülen teröristlerden çıkan toplantı notlarında, HDP’lilerin Kandil’den gelen talimat sonrası ‘bodrumda yaralılar var’ yalanına sarıldığı ortaya çıktı.

Cizre'de ölü ele geçirilen sözde bölge sorumlularının üzerinde, Kandil'de geçtiğimiz ocakta yapılan toplantı ve talimat notları bulundu. PKK’nın, Cizre'deki yenilgisini anlattığı ve alt tabanının tutabilmek için bir çok yalanla birlikte yeni talimatlar verdiği belirlendi.

Notlarda, Cizre'nin güvenlik güçleri tarafından ele geçirdiği, ilçedeki 90 örgüt mensubunun köşeye sıkıştığı anlatılarak "İşin kötü tarafı arkadaşların geri çekilebileceği bir alan da yok. Ya müdahale edeceğiz ya da 90 arkadaşımız imha olacak" ifadeleri yer alıyor.                                                             

PKK, bölge halkının kendilerini suçladığı değerlendirmesini de yapmış. Notlarda "İnsanlar bizi suçluyor. Siz direndiğiniz için şehirler yıkılıyor deniyor" şeklinde ifadeler kullanılmış. PKK'nın Cizre'de sıkışmasının nedeni ise takviye ve cephanenin gelmemesi. Terör örgütü, çatışmaların sürdüğü alanlara cephane ve eleman takviyesini kalabalık halkın arasında sokmayı planlamış. Kalleş plan içinde "katliam yapılıyor, insanlar ölüyor" diyerek halkı çatışma alanına çekme de hedeflenmiş.

Metropollerde eylem hesabı

PKK'nın aldığı ağır darbe ve sadece Cizre ve Sur'da 750 elemanını kaybetmesi şehir içinde tükenme aşamasına geldiği ortaya çıktı. Yine notlarda terör örgütü, yeni elemanların bulunması talimatı verdiği tespit edildi. PKK'nın büyükşehir ve turizm alanlarında eylem talimatı verdiği ortaya çıktı. Özellikle halkı panikletecek ve tedirgin edecek eylemler yapılması isteniyor.

Talimat alan Sarıyıldız devrede

İstihbarat birimleri Kandil'in Cizre talimatlarının bir örneğinin de bölgedeki terör örgütü üyeleri tarafından bazı HDP'li milletvekillerine verildiği bilgisine ulaştı. Bu talimatların ardından HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız 26 Ocak'ta "Cizre'de 23 numaralı binanın bodrum katında yaralılar var. Ambulans gelmiyor" yalanıyla bölgede sıkışan teröristlerin kurtarmak için algı operasyonuna başlamıştı.

İŞTE O NOTLAR:

Cizre’deki 90 arkadaşta iyice köşeye sıkıştı. İmha olacaklar. İşin kötü tarafı arkadaşların geri çekilebileceği bir alanları da yok.

Bölge halkı siz direndiğiniz için şehirler yıkılıyor, insanlar ölüyor diyor. Neredeyse bizi suçlayacak durumdalar.
Halk bize neden destek vermiyor anlayamıyoruz.

Takviye ve cephane gelmiyor. Halkın arasına silah ve eleman sokmalıyız.

Çatışmaların sürdüğü alanların dışında da korsan yakma yıkma eylemleri, devletin kurumlarına dönük sabotaj eylemleri, yürüyüşler, mitingler ve kitlesel eylem yapılmalı.
Yeni elamanlara çok acil şekilde ihtiyacımız var.

Büyükşehir ve turizm alanlarında halkı panikletecek eylemler yapmalıyız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Akşam Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...