Vatandaşın 'ALO'su 40,3 milyon liralık kaçağı önledi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Vatandaşın 'ALO'su 40,3 milyon liralık kaçağı önledi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kaçakçılığı engellemek adına 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na geçen yıl yaklaşık 33 bin çağrı geldi.

Duyarlı vatandaşların "ALO 136" Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na yaptığı ihbarlar sayesinde 40 milyon 320 bin liralık kaçak ticari eşya ve uyuşturucu ele geçirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2009'da kurulan ve ülke genelinde her türlü kaçakçılığı engellemek adına 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı'na geçen yıl yaklaşık 33 bin çağrı geldi. Çağrıların 3 bin 65'i ihbar niteliği taşırken, bu sayede toplam değeri 40 milyon 320 bin lira kaçak eşya ve uyuşturucu maddeye el konuldu.

Kaçakçılık faaliyetlerinin tespiti, takibi ile engellenmesine katkı sağlayan söz konusu hatta, önceki yıl da 2 bin 250 ihbar niteliğinde çağrı yapıldı. Bu çağrıların ardından, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesindeki memurlar tarafından birçok operasyon gerçekleştirildi.

Sistem nasıl çalışıyor?

Gelen çağrılardan ihbar niteliği taşıyanlar, sistem üzerinden "acil" koduyla ilgili Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat müdürlüklerine yönlendiriliyor. Söz konusu müdürlükler, kullanılan program üzerinden ihbarın içeriğine ulaşıyor, hızlı bir şekilde kaçakçılığın önlenmesine ilişkin işlemleri başlatıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...