Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öldürülen keskin nişancı 'Şilan' kod adlı terörist

Düzenleyen:
Öldürülen keskin nişancı 'Şilan' kod adlı terörist

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde etkisiz hale getirilen keskin nişancının "Şilan" kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde etkisiz hale getirilen keskin nişancının "Şilan" kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi. Teröristin, keskin nişancılık ve suikast konularında eğitimli olduğu, bomba yapımında eğitim verdiği ve Kanas silahıyla defalarca eylemlerde yer aldığı tespit edildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerince PKK  mensuplarına yönelik operasyonda dün etkisiz hale getirilen keskin nişancı  kadının, "Şilan" kod adını taşıdığı tespit edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sur'da sokağa çıkma  yasağı uygulanan 6 mahalle ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde uygulanan sokağa  çıkma yasağı kapsamında terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların  kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha  edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyon kapsamında, güvenlik güçlerince dün etkisiz hale getirilen  keskin nişancının, "Şilan" kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi.

Kadın teröristin, geçen yıl ekim ayında Sur'a geldiği, özellikle  çatışmaların yoğun yaşandığı Hasırlı Mahallesi ve çevresinde örgüt mensuplarınca  hazırlanan tuzaklı, bombalı eylemlerde teknik hazırlık yaptığı ve çatışmalarda  M16 marka silah kullandığı saptandı.

Keskin nişancılık ve suikast konularında eğitimli "Şilan" kod adlı  teröristin, bomba yapımı konusunda da örgüt üyelerine eğitim verdiği, Kanas marka  silahla defalarca eylemlerde yer aldığının tespit edildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...