Silopili ailelerin sorunları ASDEP'le çözülüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Silopili ailelerin sorunları ASDEP'le çözülüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların bitmesinin ardından Silopi'ye gönderilen uzmanların vatandaşlara sunduğu psikolojik ve sosyal destek devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında, Silopili ailelerin sorunları giderilmeye çalışılıyor.

Türkiye'nin farklı illerinden Şırnak'ın Silopi ilçesine gelen uzmanlar, terör olaylarından etkilenen aileleri evlerinde tek tek ziyaret ediyor. Psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekipler, görüştükleri ailelerin üzerinden terör olaylarının etkisini atmaya çalışıyor ve ihtiyaçlarını belirliyor.

İlçe merkezinde yaşayan 6 çocuk annesi Y.Ü'yü evinde ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam ve beraberindeki uzmanlar, aile fertlerinin sıkıntılarını dinledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Y.Ü, yaşadıkları korku dolu günleri uzmanlarla paylaştı.

Bir daha bu tür olayların yaşanmamasını dileyen Y.Ü, "Çok zor günler geçirdik. Evimizin önüne patlayıcılar yerleştirdiler. Yaşadığımız olaylar bizi çok etkiledi. Biz artık huzur istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Muzaffer Akçam ise çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, ev ziyaretlerinde vatandaşların kendilerini çok sıcak ve ilgiyle karşıladığını söyledi.

Ailelerin psikososyal destek hizmetinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Akçam, "150 kişilik grupla evleri tek tek dolaşıp, ailelere psikososyal destek sağlıyoruz. Çatışmaların en çok yaşandığı 8 mahallenin büyük bölümünde çalışmalarımızı tamamladık" dedi.

Muzaffer Akçam, her bir ekibin 5 kişiden oluştuğunu dile getirerek, ekipte sosyolog, psikolog ve sosyal çalışmacının bulunduğunu bildirdi.

"İlçede 4 bin 400 aileyi ziyaret ettik"

Akçam, ilçede şu ana kadar 4 bin 400 aileyi ziyaret ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ailelerden bin 200'üne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yardım yapılması için iletişime geçtik. Sağlık Müdürlüğüne, sağlık hizmetine ihtiyaç duyan 800 aileye destek sunmaları için bilgi verdik. 40 aile için de evde bakım hizmeti imkanından faydalanabilmesi için girişimde

"Halk bizi sevinçle karşılıyor"

Ziyaret ettikleri evlerde büyük bir sevinçle karşılandıklarını vurgulayan Muzaffer Akçam, ziyaret ettikleri ailelerin komşularının da kendilerini ısrarla evlerine davet ettiklerini belirtti.

Akçam, "Şu anda terör olaylarının yaşandığı diğer il ve ilçelerde de bu çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda Silopi'de tüm evleri ziyaret ederek, ailelere psikososyal destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...