Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Minibüsünü ambulans olsun diye Türkmenlere yolladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Minibüsünü ambulans olsun diye Türkmenlere yolladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan bir kişi, yardım malzemelerinin bulunduğu tıra yüklettiği minibüsünü, ambulans olarak kullanılmak üzere Bayırbucak Türkmenlerine gönderdi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi minibüsünü, ambulans olarak kullanılmak üzere Bayırbucak Türkmenlerine hediye etti.

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Dayanışma ile Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneğince toplanan kıyafet ve tıbbi malzeme ile yiyecek gibi yardımlar, Fatih Cami önünde bir tıra yüklendi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir dernek üyesinin, ambulans olarak kullanılması için Bayırbucak Türkmenlerine armağan ettiği minibüsü, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliğinde trafik kaydı düşürülerek, yurt dışına çıkış belgesinin hazırlanmasının ardından tıra yerleştirildi.

Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakan Gençer, yaptığı konuşmada, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere kıyafet, tıbbı erzak ile yiyecek topladıklarını söyledi.

Gençer, dernek üyelerinden birinin minibüsünü Bayırbucak Türkmenlerine hediye ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu yardım kampanyasında bize destek olan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah oradaki kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Tırla birlikte bir de minibüs yolluyoruz. Orada ambulans olarak kullanılmak üzere köyümüzden bir vatandaşımız hediye etti. Onu da aracımıza yükledik. İnşallah orada çok faydası olacaktır."

Konuşmanın ardından tır, dualar eşliğinde Suriye'nin Bayırbucak bölgesine uğurlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...