Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu: Terör örgütü ya silah bırakacak ya da sonuna kadar temizleyeceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çavuşoğlu: Terör örgütü ya silah bırakacak ya da sonuna kadar temizleyeceğiz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terör örgütü ya silah bırakacak ya da sonuna kadar temizleyeceğiz Cizre'de olduğu gibi. Tertemiz edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Terörü sonuna kadar temizleyeceğiz demiştik. Bazıları AK Parti'nin bunu oy almak için yaptığını söylemişti. Tüm dünya gördü, şehirleri temizledik. Terör örgütü ya silah bırakacak ya da sonuna kadar temizleyeceğiz Cizre'de olduğu gibi. Tertemiz edeceğiz" dedi.

Çavuşoğlu, partisince Antalya'daki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kepez İlçe Başkanlığı Mahalle Danışma Meclisi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 15 yıl önce inandıkları bir liderle yola çıktıklarını söyledi. Türkiye'de çok büyük işler yaptıklarını ifade eden Çavuşoğlu, babasının nasihatını dinleyip Recep Tayyip Erdoğan'ın yanından ayrılmadığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

"Somalililer 1 Kasım'da sizin için o kadar dua etti ki..."

Somalili mevkidaşı ile Münih'te bir araya geldiğini anlatan Çavuşoğlu, Somalili bakanın kendisine "Somalililer 1 Kasım'da sizin için o kadar dua etti ki seçim sonuçlarında bizim de katkımız var. Siz olmazsanız Somalililer kendini garip gibi hisseder" dediğini aktardı.

"Onlar Marksist, Leninist, ateist bir Kürt nesil istiyor"

Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütüyle sonuna kadar mücadele edeceklerini her fırsatta söylediğini belirterek şöyle devam etti:

"Terörü sonuna kadar temizleyeceğiz demiştik. Bazıları AK Parti'nin bunu oy almak için yaptığını söylemişti. Tüm dünya gördü, şehirleri temizledik. Terör örgütü ya silah bırakacak ya da sonuna kadar temizleyeceğiz Cizre'de olduğu gibi. Tertemiz edeceğiz. Terör örgütleri insanlığın baş düşmanıdır. İnandığımız tüm değerlerin düşmanıdır. PKK zaten Kürt kardeşlerimizin de tüm inançlarının düşmanı. Onlar Marksist, Leninist, ateist bir Kürt nesil istiyor. Kürt kardeşlerimiz dindardır, gelenekleri vardır ve misafirperverdir. PKK bundan rahatsız. Suriye'de onların kolu olan YPG de oradaki Kürtlere zulüm ediyor. Onlar da bize 'Bunların merhametine bizi bırakmayın' diye yalvarıyor. PKK neyse YPG odur. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman terör örgütünün yanında olmamıştır. DAEŞ de El Nusra da PKK da YPG de terör örgütüdür. Eline silah alıp insanları öldüren herkes terör örgütüdür. Hepsiye mücadele etmek gerekir."

"Suriye'de kuşatmaları kaldırıp insani yardımları ulaştırmak için çalışıyoruz"

Suriye'de gözyaşını durdurmak için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Münih'te bir anlaşma yaptık. Çatışmaların durdurulmasını hedefliyoruz. Esed rejimi sadece kimyasal silahlarla değil İran ve Rusların desteğiyle kuşattıkları şehirlerdeki insanları açlığa terk ediyor. Bırakın Müslüman olmayı, vicdanı olan bir insan kadınları, çocukları açlığa terk edip öldürebilir mi? Bunu 1932'de Ukrayna'da, Sovyetler Birliğinde gördük. İnsanları açlığa terk ederek 10 milyona yakın insanı öldürdüler. Kim yaptı? Stalin yaptı. Suriye'de bu kuşatmaları kaldırıp insani yardımları ulaştırmak için çalışıyoruz" dedi.

Toplantıyı AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve partililer izledi.

Çavuşoğlu, daha sonra, Akra Barut Otel'de Avusturya'nın Antalya Fahri Konsolosu turizmci Ahmet Barut'a Avusturya Devlet Nişanı takdim törenine katıldı. Barut'a nişanı, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer tarafından verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...