HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Davutoğlu: Al bayrak mazlumların gönderi oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Davutoğlu: Al bayrak mazlumların gönderi oldu
Ahmet Davutoğlu, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünyanın neresinde 'Rabbim bize katından yardımcı gönder' diye haykıran mazlumlar varsa işte onlar al bayrağın altında toplandılar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'dan getirilen Ahıska Türklerinin yerleştirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Onlarca yıldır vatan hasretiyle yanan Ahıska Türklerine, Erzincan'ın, Üzümlü'nün kucak açtığını dile getiren Davutoğlu, "Ahıska Türkleri Stalin zulmü zamanında yurtlarından, öz vatanlarından trenlere bindirilip Sibirya'ya sürüldüler. Kırım Tatarlarıyla birlikte Rus zulmü nedir onlar da orada gördüler. Aynı şekilde Rus zulmünü Erzincan da gördü. Şimdi aynı milletin evlatları bugün hür bir şekilde, özgür bir şekilde Erzincan'da tekrar buluştular" değerlendirmesinde bulundu.

"Al bayrak mazlumların gönderi oldu"

Davutoğlu, "Siz, Üzümlüler, siz Erzincanlılar, siz 78 milyon vatandaşım o kadar azizsiniz ki o kadar alicenapsınız ki dünyada nerede bir mazlum varsa sizler kucak açtınız. Dünyanın neresinde 'Rabbim bize katından yardımcı gönder' diye haykıran mazlumlar varsa işte onlar al bayrağın altında toplandılar. Al bayrak onlara gölgelik oldu, al bayrak mazlumların gönderi oldu" ifadesini kullandı.

"Türkiye ile Rusya gerginlik yaşadığında soluğu Moskova'da alan hainler var"

Uygur Bölgesi'nden, Irak'tan, Bulgaristan'dan, Bosna'dan ve Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon 600 bin kişinin geldiğini belirten Davutoğlu, onlar için Türkiye'nin son durak, son kale ve son sığınak olduğunu ifade etti.

Türkiye'yi yıkmak isteyen hainlerin bulunduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Vaktinde Rus işgalcileriyle iş birliği yapan çeteler gibi bugün Türkiye ile Rusya gerginlik yaşadığında soluğu Moskova'da alan hainler var" diye konuştu.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye cephe açtılar diye onların piyonu olan, bu hainlere buradan bir kez daha sesleniyorum. Arkanızda hangi küresel güç olursa olsun, arkanızda hangi Türkiye düşmanları olursa olsun, hepiniz bilin ki bu aziz vatanı, 98 yıl önce işgalcilerden nasıl kurtardıysak, bugün de ebediyete kadar al bayrakla, ezanla yaşamak için ne gerekiyorsa her türlü fedakarlığı yaparız ama bu ülkeyi böldürtmeyiz, bu vatanı parçalatmayız, bu devleti sahipsiz bırakmayız."

Bugün Erzincanlı şehidin oğlu Mert ile bir arada olduklarını söyleyen Davutoğlu, Mert'in kendisine, "Başbakanım ben de babam gibi asker olacağım. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz" ifadesini kullandığını aktardı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...