Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ali Yalçın: Milleti özne kabul eden anayasa şart

Düzenleyen:
Ali Yalçın: Milleti özne kabul eden anayasa şart

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin 81 ilinden gelen Eğitim-Bir-Sen üyeleri, 24. kuruluş yıldönümünde Antalya’da bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’de emek mücadelesine dair değerli kazanımlar ürettiklerini belirterek, “Üyeye, ülkeye, insana ve insanlığa dair kazanımlar üretiyor; örgütlülüğü güce, gücü ise kazanıma dönüştürüyoruz; ülkemizin demokratikleşmesi, özgürlük alanlarının genişlemesi, vesayetin tasfiyesi, sosyal adaletin tesisi için ter akıtıyoruz. 400 bine yaklaşmamızın ve 500 bine yürümemizin altındaki temel gerçek bu” dedi. Türkiye’nin sadece en büyük sendikası değiliz, en hızlı büyüyen sendikası olduklarını da kaydeden Yalçın, “‘Bize üye olmaz mısınız?’ sorusuyla üye kaydettiğimiz günlerden, ‘Sendikanıza üye olabilir miyim?’ sorusuna;  ‘Evet’ cevabı verdiğimiz günlere gelişimizin nedeni bu” şeklinde konuştu. 
Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Yalçın, “Şimdi, vesayetin son artıklarını, son tortularını bütünüyle hayatımızdan çıkarma zamanı. Kenan Evren’i kutsayan, cuntayı aklayan, milleti kuşkucu devletin ceberutluğuna mahkûm eden vesayeti demokrasiyle makyajlayan cuntacıların anayasasından bütünüyle kurtulma zamanı. İnsanı, insan onurunu önceleyen, devleti nesne, milleti özne kabul eden yeni anayasanın yapılma ve yazılma şafağı şimdi” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...