Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK, YPG mevzilerini yerle bir etti, Başbakan harekatı doğruladı!

Düzenleyen:
TSK, YPG mevzilerini yerle bir etti, Başbakan harekatı doğruladı!

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütünün Azez yakınlarındaki mevzileri angajman kuralları gereği top ateşine tutuldu. Başbakan, ‘Kimse sınırımızda at oynatamaz’ dedi

Türk ordusu, muhaliflerin Türkiye ile bağlantısını kesmeye çalışan ve sınıra iyice yaklaşan YPG’ye bomba yağdırdı. Suriye’nin Azez kasabasını kuşatan ve burada konuşlanan YPG mevzileri, Türk Fırtına obüsleri tarafından vuruldu. Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açılması üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildi. Ayrıca, Hatay'ın Çalıboğazı karakolu bölgesine, Suriye tarafında bulunan rejim unsurlarınca saat 14.55'te havan atışı yapıldı. Bunun üzerine TSK unsurları angajman kuralları çerçevesinde karşılık verdi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNE PABUÇ BIRAKMAYIZ”
Gelişmeler üzerine Erzincan’da kameraların karşısına geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD’ye sert mesajlar gönderdi. Davutoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle: "Dün ve bugün aynı iş birlikçi güçler, Suriye rejiminin uzantısı olan bu terör örgütü, Rusya'nın sivil halkı bombalamasıyla iş birliği yapan bu terör örgütü, Azez’e dönük bir saldırıda bulundu. Bizim bu konulardaki tutumumuz açıktır. Bu saldırılar esnasında sınırlarımıza da yönelik tacizler oldu. Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı... Bugün angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur. ABD Başkan Yardımcısı Sayın Joe Biden, bir görüşme talebinde bulundu. Kendisiyle de bir görüşme yaptık ve kendisine de bu hususları da açıkça ifade ettim. Kendisine, İstanbul ziyareti esnasında mutabık kaldığımız hususları da hatırlatarak, Türkiye için YPG ve PYD, PKK'nın uzantısı olmak itibarıyle bize dönük açık ve net bir tehdittir. Buna karşı her türlü tedbiri alırız. YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'in yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minnak Havaalanı'nı Türkiye'ye karşı veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak. Bu havaalanını da boşaltacak. Bunları Sayın Biden'a da ifade ettim."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...