Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İHA orduları kuruluyor

Düzenleyen:
İHA orduları kuruluyor

GÜNDEM Haberleri

Savaşlar teknolojiyle birlikte yerini makinelere bırakıyor. Teknolojik gelişmenin bu hızla sürdürmesi durumunda 2035 yılında ülkelerin hava birlikleri insansız unsurlardan oluşması bekleniyor.

Sahip olduğu mühendislik birikimiyle, yüksek teknolojileri ülkemize kazandıran STM Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş'nin raporuna göre, İHA sistemlerinin askeri alanda kullanımının yaygınlaşmasıyla dünyada bu sanayinin hızla büyüdüğü belirtildi. Raporda, 2015 yılı Haziran ayı itibarıyla, dünya genelinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu toplam 60 ülkede, 637 firma tarafından 2.115 adet farklı tipte İHA üretildiği ifade edildi. Buna göre, son 11 yıllık dönemde İHA üreten ülke sayısında yüzde 40’lık bir artış gerçekleşirken, aynı dönemde İHA üreten firma sayısında yüzde 208’lik ve üretilen İHA sayısında da yüzde 289’luk bir artış meydana geldi. Rapora göre hava kuvvetlerinin asli unsuru olan savaş uçaklarının insansız versiyonlarının 2035 yılı ve sonrasında sıklıkla görülmeye başlanacağı kaydedildi. Rapora yansıyan bir diğer çarpıcı tespite göre, yakın gelecekte İHA’larda lazer esaslı yönlendirilmiş enerji silahları da kullanılmaya başlanacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...