Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarı: Kardeşlik duygularını bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sarı: Kardeşlik duygularını bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, Türkiye'nin kardeşlik duygularını bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'nin kardeşlik duygularını bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceklerini belirterek, "Buradan bütün bölge halkına, bugüne kadar gösterdikleri sağduyu için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da biz 64. Hükümetin her bakanı inşallah bölgede eylem planı çerçevesinde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" dedi.

Bakan Sarı, Erzurum Kalesi'ni ziyaret ederek, burada incelemelerde bulundu ve Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti milletvekilleri Orhan Deligöz ve Mustafa Ilıcalı ile atlı kızağa bindi.

Sarı, terör operasyonlarının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de pek çok tescilli yapı olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada da tescilli yapıların benzerini yaparak, Sur'un güzelliğini ortaya çıkaracağız ve Sur, başta Diyarbakır olmak üzere ülkeye ve bütün dünyaya hediye edeceğimiz bir mirasımız olacak. Çünkü Sur'un tarihi binlerce yıla dayanıyor ve bu tarihin içinde hem inanç turizmine yer var hem kültür mirasımız var hem de mimari mirasımız var. Sur'u bütün dünya insanlığına hediye deceğiz. Böyle bir çalışmamız var. Bu çalışma bittiği zaman eminim ki bütün dünyada örnek bir çalışma olacak. Dünyada benzer surla çevrili kentler var. Ama bu kentlerden en büyüğü bizim kendi Sur ilçemiz. O yüzden Sur'un bu özelliğini koruma imar planı çerçevesinde ortaya çıkararak yaşatacağız."

"Bölge halkı tekrar huzur, güven ve istikrara kavuşacak"

AK Parti olarak Türkiye'nin birlik ve dirliğini bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceklerini dile getiren Sarı, şöyle devam etti:

"Buradan bütün bölge halkına, bugüne kadar gösterdikleri sağduyu için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da biz 64. Hükümetin her bakanı, inşallah bölgede eylem planı çerçevesinde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bu sürecin inşallah bütün bölgemize ve Türkiyemize hayırlı sonuçlar getirmesini istiyorum. Bir an önce Silopi'de ve Cizre'de olduğu gibi Sur'da da operasyon sona erecek ve artık hayat normalleşecek. Sosyal ve ekonomik anlamda, mekan anlamında yeni ihya ve inşa çalışması yapacağız. Bu çalışmayla bölge halkı tekrar huzur, güven ve istikrara kavuşacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...